6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Beyonce, regina galei Grammy 2010
Vedeta R&B Beyonce a fost vedeta incontestabilă a celei de-a 52-a ediţii a Galei premiilor Grammy, câştigând cinci trofee. Duminică seară, la Los Angeles, Beyonce, în vârstă de 28 de ani, care a fost nominalizată la zece categorii, a câştigat printre altele premiul Grammy pentru cântecul anului, cu „Single Ladies (Put a Ring On It)“, surclasând hituri interpretate de Lady Gaga, Maxwell, Kings of Leon şi Taylor Swift. Aceasta din urmă, considerată a fi noua senzaţie a muzicii country, a obţinut trei premii. Tot cu trei premii au plecat acasă şi rockerii de la Kings of Leon, care au câştigat un Grammy pentru înregistrarea/single-ul anului, precum şi  premiile pentru cea mai bună interpretare rock şi cea mai bună piesă rock – „Use Somebody“. Zac Brown Band a primit premiul Grammy pentru cel mai bun artist debutant, în timp ce trioul punk rock Green Day a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rock – „21st Century Breakdown“.

Justin Timberlake, preferatul studentelor de la Harvard
Popstarul american Justin Timberlake a fost desemnat artistul preferat al studentelor de la Harvard. Starul îşi va ridica râvnitul trofeu de „Bărbatul anului“ în seara zilei de 5 februarie, în cadrul unei gale festive, organizată anual de prestigioasa universitate. În ceea ce îi priveşte pe studenţi, preferata acestora a fost desemnată actriţa Anne Hathaway.

Arestat pentru un pinguin
Un japonez a ajuns în spatele gratiilor, după ce a încercat să fure un pinguin de la Grădina Zoologică din Saiki. După cum informează Tiscali.it, bărbatul, de 24 de ani, care este administrator al unui magazin de animale din Fukuoka, a fost reţinut după ce a fost denunţat de mai mulţi vizitatori ai „Nagasaki Bio Park“. Când a fost oprit de poliţie, japonezul a încercat iniţial să se justifice, după care a recunoscut tentativa de furt. Pinguinul „răpit“ era o femelă din specia Humboldt, iar valoarea sa comercială este estimată la 3.200 de euro.

Cu panda în avion
Tai Shan, ursul panda născut în Grădina Zoologică din Washington şi care a fost ani la rând una dintre atracţiile oraşului, se va întoarce în China. Potrivit Tiscali.it, călătoria sa va fi cu totul deosebită, ursul urmând să fie transportat cu avionul, la clasa întâi. Marele eveniment va avea loc pe 4 februarie. Tai Shan nu va fi singur. Lui îi va ţine companie Mei Lan, un panda gigant de trei ani, care provine de la Grădina Zoologică din Atlanta şi care, de asemenea, se întoarce pe tărâmurile natale. Împreună cu cei doi urşi, în avion vor mai călători patru piloţi, doi agenţi de securitate şi mai mulţi veterinari. Zborul va dura 14 ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS