13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectorul şcolar general Bălaşa, rămas fără sprijin politic

Inspectorul şcolar general Bălaşa, rămas fără sprijin politic

Marius Bălaşa, inspectorul şcolar general al judeţului Olt, a rămas fără sprijin politic şi se aşteaptă să fie schimbat din funcţia pe care o deţine în fruntea Inspectoratului Şcolar. Contactat telefonic, Marius Bălaşa a confirmat informaţia, dar nu a putut să precizeze când va fi înlocuit din funcţie sau cine îl va înlocui. El consideră ca fiind normală schimbarea sa din funcţie atâta timp cât nu mai are sprijinul Partidului Democrat-Liberal. „Mi s-a retras sprijinul politic. S-ar putea să rămân în PD-L, dar să nu mai rămân în funcţia de inspector general. Este normal să fiu schimbat. Nu ştiu când se va întâmpla acest lucru (schimbarea din funcţie – n.r.) şi nici cine îmi va lua locul“, a spus el.

Inspectorii nu comentează

Ceilalţi inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt au evitat să comenteze situaţia, unii chiar negând că ar fi vorba despre o schimbare în fruntea instituţiei. „Deocamdată, nu va fi nici o schimbare. În prezent, nu sunt discuţii şi nu pot să vă dau detalii în acest sens. Noi suntem la serviciu şi lucrăm la nişte situaţii pe care trebuie să le transmitem la minister“, a declarat Mariana Gheorghe, inspector şcolar general adjunct.
Marin Ionică, celălalt inspector general adjunct, şi persoana pe care tot mai multe voci o dau ca succesor al lui Marius Bălaşa nu a dorit să facă vreun comentariu: „Nu comentez!“.
Mandatul lui Bălaşa în fruntea ISJ Olt a fost marcat de un scandal politic, Felicia Man, fosta inspectoare adjunctă, a făcut o serie de acuze în legătură cu schimbările din funcţie ale directorilor de şcoli. Felicia Man reprezenta Partidul Social Democrat şi se plângea că directorii simpatizanţi ai acestui partid sunt schimbaţi în mod abuziv sau împinşi să demisioneze din funcţie. Scandalul s-a încheiat după ruperea alianţei de guvernare dintre PSD şi PD-L, în final Felicia Man pierzându-şi funcţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII