11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEvaziunea fiscală, în atenţia poliţiştilor

Evaziunea fiscală, în atenţia poliţiştilor

Cu ocazia acţiunilor derulate în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare şi inspectori din cadrul ARR Gorj, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au întocmit două dosare penale, în care administratorii unor societăţi comerciale sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 27.500 de lei şi au ridicat în vederea confiscării bunuri evaluate la 65.700 de lei. Potrivit lui Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, la o societate comercială din Motru au fost identificate evidenţe extracontabile privind activitatea de transport desfăşurată de societate în perioada 2008-2009.
Pentru că nu s-au înregistrat în evidenţa contabilă venituri de 35.000 de lei, poliţiştii au întocmit pe numele administratorului, M.M., de 46 de ani, din Motru, dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
La sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia acţiunilor de control derulate în zona turistică Rânca, oamenii legii au mai întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală. De asemenea, pe timpul verificărilor derulate în zona turistică Rânca, poliţiştii l-au identificat pe G.D., din Novaci, care, într-un spaţiu închiriat, amenajase un centru de închiriat clăpari şi schiuri, fără a deţine autorizaţii de funcţionare sau documente care să ateste provenienţa şi calitatea materialelor oferite spre închiriere. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe administrator cu amendă în valoare de 1.500 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 120 de perechi schiuri şi 130 de perechi clăpari, acestea fiind evaluate la 50.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII