15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit de ziua lui

A murit de ziua lui

Un bărbat de 41 de ani a fost găsit mort lângă utilajele pe care trebuia să le păzească pe strada Siretului din Craiova. Cu câteva ore înainte, tocmai îşi serbase ziua de naştere.

Macabra descoperire a fost făcută vineri dimineaţă, în jurul orei 7.15, de o femeie care trecea prin zonă. „Prima dată am crezut că e o geacă aruncată în apă. Când m-am apropiat, l-am văzut pe om zăcând în apă, cu faţa în jos. Am îngheţat de frică, mai ales că îl ştiam din vedere“, a povestit Magdalena Păpuşoiu. Femeia a sunat imediat la 112, în urma apelului deplasându-se la faţa locului ambulanţa SMURD. Cadrele medicale nu au mai avut însă ce face. Bărbatul murise de câteva ore.
În doar câteva minute, poliţia a reuşit să-l identifice pe decedat. Era vorba despre Aurel Bugălă, de 41 de ani, din Craiova, paznic la SC Ticoni Protecţie şi Pază SRL din Slatina. În ultima vreme, acesta îşi desfăşura activitatea în cartierul craiovean Catargiu, unde păzea pe timpul nopţii utilajele firmei care lucrează la construirea sistemului de canalizare din această zonă.

Accident de muncă

Joi seară, Bugălă a venit la serviciu. Colegii i-au urat „La mulţi ani!“ pentru că în acea zi tocmai împlinise 41 de ani. Apoi muncitorii au plecat acasă, iar el a rămas singur, lângă excavatorul şi buldozerul pe care trebuia să le păzească. Ce-a urmat, deocamdată doar se bănuieşte.
„Probabil a vrut să se urce în cabina excavatorului, să ia ceva de acolo sau să se adăpostească de frig, dar, fiind încălţat în pantofi, a alunecat şi a căzut în groapă. S-o fi lovit la cap şi n-a mai putut să iasă de acolo“, a declarat colegul său Ion Pătraşcu. Uşa excavatorului cu şenile în care Bugălă se mai adăpostea noaptea era deschisă.
Întrucât bărbatul a decedat la serviciu, cazul este cercetat nu doar de poliţie, ci şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Anchetatorii încearcă să afle cu precizie din ce cauză a murit paznicul şi, mai ales, dacă fusese sau nu sub influenţa alcoolului. Misterul ar putea fi dezlegat sâmbătă, de medicii legişti, odată cu efectuarea autopsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII