21.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStomatologul de la CN „Ion Minulescu“ nu a mai venit la serviciu

Stomatologul de la CN „Ion Minulescu“ nu a mai venit la serviciu


După ce şi-a bătut luni colega gravidă în luna a patra, doctorul stomatolog Florin Anghelescu s-a făcut nevăzut. El nu s-a mai prezentat la serviciu din ziua următoare incidentului. Anchetele dispuse în acest caz de Colegiul Medicilor Dentişti din Olt şi de Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina sunt în derulare.

Stomatologul Florin Anghelescu, bărbatul care şi-a bătut asistenta, deşi era însărcinată în luna a patra, nu a mai venit de luni la serviciu. Potrivit unor informaţii din interiorul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, bărbatul încearcă să evite să se prezinte la anchetă şi să intre în concediu de odihnă. El nu a mai fost văzut din ziua scandalului. Acest lucru a fost confirmat şi de directoarea instituţiei, Aurelia Cotoşman. „Nu a mai venit la serviciu. Nu ştiu unde este. Nu l-am mai văzut de atunci. Aş fi vrut şi eu să am o discuţie cu el“, a declarat Cotoşman.

„Confunda instrumentarul… cu toaleta proprie“

Dacă, zilele trecute, mai multe cadre didactice şi personal auxiliar din interiorul colegiului declarau, sub protecţia anonimatului, că medicul are un comportament neobişnuit, ieri, doctoriţa cabinetului medical şcolar de la CN „Ion Minulescu“ a rupt tăcerea. „Confunda frecvent instrumentarul, halatele noastre, dulapurile, glastrele cu flori cu toaleta proprie, motiv pentru care în 2007 şi în 2008 am făcut plângere la Direcţia de Sănătate Publică Olt, instituţie în subordinea căreia se afla atunci, şi am sesizat comportamentul deviant al acestuia“, a declarat dr. Petronela Prelipceanu.
Din vara anului trecut, personalul medico-sanitar al cabinetelor medicale şcolare a trecut în subordinea Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) din cadrul Primăriei Slatina.

Şeful DSP Olt spune că nu poate decide în acest caz

Florin Paraschiva, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, spune că instituţia pe care o reprezintă nu poate decide în acest caz. „De când sunt eu director (vara anului 2009 – n.r.) nu am primit decât o sesizare în ceea ce îl priveşte pe acest medic. Este vorba de o sesizare făcută de cealaltă doctoriţă (Petronela Prelipceanu – n.r.). Aceasta sesiza faptul că doctorul poartă discuţii care nu sunt deontologice. Am rezolvat atunci problema. Am avut o întâlnire şi cu reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti, şi cu părţile. Medicul a fost sancţionat. În cazul de faţă, nu avem nici o putere de decizie pentru că personalul cabinetelor medicale din cadrul unităţilor de învăţământ a trecut în subordinea Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială“, a explicat dr. Florin Paraschiva.

Colegiul Medicilor Dentişti, sesizat din presă

Despre fapta consumată la începutul acestei săptămâni în incinta CN „Ion Minulescu“ din Slatina, Colegiul Medicilor Dentişti (CMD) din Olt a aflat din presă. Potrivit preşedintelui CMD Olt, Doru Coca, luni, părţile implicate în acest scandal sunt invitate la sediul Colegiului pentru a da declaraţii. „Am aflat din presă de acest scandal. La noi nu a depus nimeni nici o plângere până în acest moment. Oricum, urmează să analizăm cazul. Vom trimite invitaţii părţilor implicate şi le aşteptăm pentru a da declaraţii“, a spus dr. Coca.
Acesta a precizat că reprezentanţii Colegiului încă anchetează primul incident dintre doctorul Anghelescu şi asistenta Patricia Ardelean (cel petrecut înaintea sărbătorilor de iarnă, când bărbatul a bătut-o prima dată pe asistentă – n.r.).
Preşedintele CMD Olt a dezvăluit că şi dr. Prelipceanu a fost lovită de stomatologul de la CN „Ion Minulescu“. „Acum un an şi ceva, Florin Anghelescu a lovit-o şi pe doctoriţa Prelipceanu. A fost sancţionat atunci cu avertisment“, a mai spus dr. Coca.
Marian Niculae, directorul Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina, a ţinut doar să precizeze că ancheta dispusă de instituţia pe care o conduce este în derulare. „Deocamdată, cazul este în anchetă. Comisia de disciplină s-a întrunit şi va cerceta cazul 30 de zile. Mai multe nu vă pot declara“, a spus Niculae.
Stomatologul bătăuş riscă să i se reţină din salariu, să fie mutat disciplinar sau, în cel mai rău caz, să i se desfacă contractul de muncă. Poliţiştii l-au sancţionat pe medicul scandalagiu cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU