20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistul Dănăşel când e, când nu e

Poliţistul Dănăşel când e, când nu e

Poliţia naţională şi Poliţia Transporturi se încurcă în declaraţii cu privire la un scandal în care a fost implicat un agent.

Un cititor ne-a sesizat vineri, pe site-ul nostru, la rubrica „Reporter GdS – Tu faci ştirile“, faptul că un poliţist din Gorj ar fi fost implicat într-un scandal petrecut într-un local din Târgu Jiu, unde soţia lui lucrează ca barmaniţă. „În data de 15.01.2010 , în jurul orei 3.00, numita Dănăşel Daniela a anunţat organele de poliţie că în barul unde lucrează se desfăşoară o bătaie între soţul său, copilul său şi alţi doi consumatori. Soţul său, agentul-şef principal de poliţie Dănăşel Sebastian, şeful Postului de Poliţie TF Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, se afla în bar în ţinuta de serviciu şi consuma băuturi alcoolice“, menţionează cititorul nostru, neuitând să spună că agentul Dănăşel este tocmai poliţistul care „a primit premiul de excelenţă din partea Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova“. Scandalul ar fi fost aplanat de mai multe patrule, formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti comunitari.

„Agentul nostru nu s-a aflat în bar“

Poliţia TF din judeţul Gorj – care şi-a trimis un echipaj la faţa locului – neagă orice implicare a agentului Dănăşel în amintitul scandal. „Din câte am fost informat, agentul nostru nu s-a aflat în barul respectiv. De fapt, din primele verificări a rezultat că nici măcar nu a avut loc un scandal, mai mult o ceartă între fiul poliţistului şi alţi doi-trei clienţi. Respectivii clienţi au fost identificaţi, însă nu au dorit să depună la noi vreo plângere. Dacă se va face o astfel de plângere, există instituţii abilitate care să facă verificări şi să stabilească exact ce s-a întâmplat“, a declarat comisarul-şef Daniel Brotea, şeful Biroului Judeţean Gorj al Poliţiei Transporturi.

Poliţia TF are vedere selectivă

Agenţii de la TF care s-au dus să aplaneze scandalul ori n-au avut ochi pentru Dănăşel, ori i-au raportat şefului doar o parte din adevăr. Îi contrazic chiar colegii lor de la IPJ Gorj.
Echipajele Poliţiei Municipiului Târgu Jiu care s-au dus la faţa locului n-au spus nici un cuvinţel despre fiul poliţistului şi al barmaniţei, pe care nu l-au văzut acolo, ci au raportat că ar fi fost un conflict între agentul Dănăşel şi trei consumatori din bar. Chiar au precizat în raportul către IPJ Gorj că poliţistul de la TF se afla în local în ţinuta de serviciu, dar era în timpul liber.
Adevărul cu privire la acest incident va fi stabilit până la urmă de procurori.
„Unul dintre cei trei tineri cu care agentul a avut un conflict a formulat o plângere la Poliţia Municipiului Târgu Jiu. Plângerea a fost înaintată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, competent să soluţioneze infracţiunile săvârşite de agenţii de poliţie“, a precizat inspector principal Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII