19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsificatori nemulţumiţi de condamnare

Falsificatori nemulţumiţi de condamnare

Doi craioveni găsiţi vinovaţi de fals şi înşelăciune au făcut apel împotriva sentinţei de condamnare, susţinând că sunt nevinovaţi.
În vara anului 2008, Marcel Mihalache, de 45 de ani, şi Ion Grindeanu, de 31 de ani, ambii din Craiova, au fost trimişi în judecată de Parchetul Judecătoriei Craiova pentru săvârşirea a 16 infracţiuni de înşelăciune, 11 de fals material în înscrisuri oficiale, 13 de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 11 infracţiuni de uz de fals. În urma cercetărilor efectuate de procurori şi poliţiştii de la Secţia 3 s-a stabilit că ambii, în perioada august – decembrie 2006, au falsificat mai multe adeverinţe de venit şi fotocopii ale unor carnete de muncă, pe care le-au înmânat unor doljeni, în vederea obţinerii unor credite. Prejudiciul creat de falsificatori este de 146.945 de lei, bani care au fost retraşi de la două sucursale BCR şi una BRD din Craiova.
Pe 17 decembrie 2009, Judecătoria Craiova i-a găsit vinovaţi pe cei doi, condamnându-i la câte trei ani de închisoare. Faţă de Mihalache s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Ion Grindeanu va fi însă nevoit să-şi execute sancţiunea după gratii, fiind recidivist.
Cei doi s-au arătat însă nemulţumiţi şi au atacat cu apel hotărârea judecătoriei. Apelul se va judeca începând cu 1 februarie 2010, la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII