Nu există nici o pandemie. Este doar o mare afacere internaţională din care au de câştigat unii, este părerea dr. Doru Dobrescu. Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dolj susţine că bugetul sănătăţii a fost făcut praf pentru a alimenta aceste interese.
Colegiul Medicilor Dolj protestează împotriva deciziei secretarului de stat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel de a obliga cadrele medicale să se vaccineze. Dr. Doru Dobrescu, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Dolj, contestă însăşi ideea de pandemie, susţinând că este doar o invenţie menită să oblige populaţia să se vaccineze. „Nu există nici o pandemie. Este doar o mare afacere internaţională din care au de câştigat unii. Nu contest existenţa gripei noi, spun doar că se exagerează intenţionat atunci când se spune că este o boală gravă, în condiţiile în care mortalitatea produsă de acest virus în România este de zece ori mai mică decât la tuberculoză“, susţine Dobrescu.
Argumente
Argumentele aduse de vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dolj sunt multe. În primul rând, este vorba de disperarea Ministerului Sănătăţii de a scăpa de milioanele de doze de vaccin pandemic din stoc, impunând vaccinarea medicilor.
Alt argument este obligarea spitalelor de a-şi face rezerve de medicamente foarte scumpe de la anumiţi producători, pentru a face faţă acestei pandemii.
Astfel, în adresa trimisă de reprezentantul Ministerului Sănătăţii direcţiilor de sănătate publică judeţene, se arată că unităţile sanitare trebuie să aibă în vedere: „Asigurarea stocurilor de medicamente antivirale şi a medicamentelor antibiotice cu spectru larg de tip: carbopenem (meropenem, imipenem, ertapenem), fluorchinolonede generaţia a III-a şi a IV-a, antistafilococice (linezolid, vancomicină, teicoplanin), antimicotice sistemice tip fluoconazol, casmofungin, anidlafungin“.
Spitalele, alimentate cu medicamente foarte scumpe
Vicepreşedintele Colegiului Medicilor (CM) Dolj susţine că astfel de medicamente nu sunt necesare unităţilor sanitare care se confruntă în prezent cu lipsuri mult mai grave: „În spitale nu se găseşte oxitocină, un medicament foarte important pentru declanşarea travaliului la naştere, nu se găseşte tinctură de iod ori alte medicamente şi materiale sanitare de bază. Banii publici sunt, în schimb, direcţionaţi spre cumpărarea unor medicamente foarte scumpe, fabricate de anumiţi producători, pe care spitalele sunt obligate să le aibă, deşi nu au nevoie de ele. Cazuri care să poată fi tratate cu aceste medicamente sunt doar două sau trei într-un an la Spitalul de Urgenţă Craiova“, a precizat Dobrescu.
Vicepreşedintele CM Dolj a mai făcut referire şi la testele de depistare a virusului gripei noi, pe care le consideră ineficiente: „Testele folosite pentru depistare sunt pozitive la toate formele de gripă. Dacă pe baza lor se pun diagnosticele, atunci este normal să avem serioase îndoieli privind numărul cazurilor anunţate pe cale oficială“.
Dr. Dobrescu este convins că responsabilii din sănătate care au făcut varză tot sistemul sanitar pentru a finanţa o „pandemie inexistentă“ va trebui să dea socoteală în curând.