21.7 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEnescu, şef la „Doi ş-un sfert“

Enescu, şef la „Doi ş-un sfert“

Puţină lume ştie că fostul şef al poliţiei doljene, comisarul-şef Georgel Enescu, a ajuns nu demult la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Olt. Numirea sa în această funcţie pe 12 noiembrie 2009 a fost învăluită în discreţia specifică serviciului secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Evoluţia lui Enescu este arhicunoscută în Dolj. Poliţist de judiciar, a ajuns şef la Furturi din auto. A intrat apoi în rândul poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, ajungând să-l secondeze pe şeful acestei instituţii, comisarul Gheorghe Bică. După alungarea din fruntea poliţiei doljene a lui Constantin Codiţă, care trecea drept apropiat al lui Genică Boerică, Georgel Enescu a obţinut în 2005 postul de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în urma unui concurs foarte strâns. Din această funcţie a fost primul care a avut curajul să-i pună în cătuşe pe fruntaşii interlopilor craioveni, Enriko şi Gigioc. Justiţia i-a eliberat însă pe interlopi.

Schimbare politică

Considerând că şefia poliţiei li se cuvine, iar Enescu nu se lăsa „racolat“, pesediştii doljeni nu au uitat „afrontul“ demiterii lui Codiţă. Cu sprijin liberal şi ajutaţi de jurnalişti fideli, care au descris Doljul drept fief al interlopilor, au reuşit schimbarea lui Enescu şi înlocuirea lui la şefia IPJ Dolj cu Gheorghe Bică, ce deţinea şi conducerea poliţiştilor de la Crimă Organizată.
Ţinut pe tuşă un an şi jumătate, fără să i se dea voie să candideze la vreo funcţie de conducere, Georgel Enescu a reuşit până la urmă să scape de sub interdicţia pesedistă. Cu două luni în urmă, a fost numit la comanda DGIPI Olt. Nici acolo însă nu are parte de linişte. Se pare că alt partid i-ar pregăti o campanie de presă, sperând să pună în locul lui un om fidel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII