15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Băuţi la volan

Poliţiştii doljeni au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de şoferi care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi consumaseră băuturi alcoolice.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au comunicat că, vineri şi sâmbătă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au executat două acţiuni pentru depistarea şoferilor care conduc autovehicule pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Vineri, între orele 24.00 –
3.00 şi 6.00 – 9.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au fost prezenţi în trafic, în Craiova. În cele şase ore au fost verificate 258 de autovehicule, fiind constatate trei fapte de natură penală şi 23 de contravenţii, cinci şoferi fiind găsiţi băuţi la volan. În urma acestei acţiuni, poliţiştii au dat amenzi în valoare de 4.410 lei şi au ridicat şapte permise de conducere.
Sâmbătă dimineaţă, între orele 6.00 – 9.00, poliţiştii de la Serviciul Rutier au organizat acelaşi tip de acţiune pe drumurile europene şi naţionale din Dolj. De data aceasta, au fost verificate 747 de autoturisme şi au fost constatate şase fapte de natură penală pentru care au fost întocmite dosare penale. De asemenea, au fost constatate 79 de contravenţii, dintre care 15 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind aplicate amenzi în valoare 7.890 de lei. Poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 17 permise de conducere, dintre care 15 pentru alcool, şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Cu „Bachus“ la volan, pe drumurile publice

Vineri dimineaţă, puţin după ora 7.00, poliţiştii de la Serviciul Rutier Dolj l-au depistat pe DN 65 C pe Cristian Popa, de 39 de ani, din Craiova, care conducea o Dacie Logan, deşi băuse. Aparatul etilotest a indicat în cazul său o alcoolemie de 0,44 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.
Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.00, oamenii legii l-au oprit pentru control pe Daniel Lupu, de 30 de ani, din comuna Greceşti, în timp ce conducea un Fiat pe strada Brestei din Craiova. În urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat o concentraţie de 0,41 miligrame pe litru alcool în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice.
Tot sâmbătă, în jurul orei 7.00, a fost depistat Costel Curcă, de 54 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un BMW pe strada Toamnei, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul său, etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,41 miligrame pe litru.
O oră mai târziu, poliţiştii din Dăbuleni l-au depistat pe Nicolae Gâscanu, de 30 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, care conducea un Hyundai, fără a avea permis. Pentru că mirosea a alcool, poliţiştii l-au testat, aparatul indicând o alcoolemie de 1.12 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Potrivit IPJ Dolj, pe numele şoferilor depistaţi băuţi au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pe numele lui Gâscanu, şi pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea permis.

A refuzat să sufle în fiolă

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii au încercat să oprească pentru control, pe strada Calea Bucureşti, un Cielo, însă şoferul a încercat să evite echipajul. Oamenii legii au urmărit maşina şi au oprit-o, la volanul acesteia fiind identificat Dumitru Suliman, de 31 de ani, din Craiova, care mirosea a băutură. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi a fost condus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII