10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumurile din Gorj, un calvar pentru şoferi

Drumurile din Gorj, un calvar pentru şoferi

Maşini blocate în zăpadă, şoferi nervoşi şi autorităţi depăşite de situaţie, acesta ar putea fi rezumatul zilei de ieri, pe drumurile din Gorj.

Deşi se laudă cu existenţa a mii de tone de material antiderapant în depozite şi cu utilaje scoase la deszăpezit în zone unde traficul rutier nu este intens, ceea ce s-a întâmplat ieri pe drumurile judeţului le-a contrazis pe autorităţile din Gorj. Prefectul Liviu Andrei anunţa, la primele ore ale dimineţii, că pe drumurile naţionale şi judeţene nu sunt probleme, deşi în teren şoselele erau blocate, iar drumarii încă nu acţionau. Astfel, traficul a fost paralizat timp de mai multe ore şi s-a circulat cu dificultate în două zone intens tranzitate din judeţul Gorj.  

Au aşteptat în frig

Din cauză că nu erau echipate cu anvelope de iarnă şi lanţuri, două tiruri au derapat şi au blocat circulaţia mai bine de o jumătate de oră pe DN 67, în localitatea Scoarţa. În zonă au venit mai mulţi agenţi de la Poliţia Rutieră, care au decongestionat circulaţia. Pe o distanţă de peste cinci kilometri, pe ambele sensuri de mers, s-au format cozi de autoturisme. „Vinovaţi au fost şoferii celor două tiruri pentru că au plecat la drum fără să-şi echipeze corespunzător maşinile. Nu aveau nici lanţuri, nici cauciucuri de iarnă. Din cauza lor, nici măcar utilajele de deszăpezire nu şi-au putut face treaba, căci circulaţia a fost blocată“, a spus Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. „Am stat o jumătate de oră în maşină şi am aşteptat să se deblocheze traficul. Ningea foarte tare, am văzut că mulţi şoferi nu aveau maşinile echipate pentru iarnă. Din cauza unor inconştienţi am stat blocaţi“, a spus Maria Ţicleanu, unul dintre şoferii aflaţi în trafic.

Probleme şi în Defileu

Pe Defileul Jiului, traficul a fost blocat patru ore, în zona staţiei CFR de la Pietrele Albe, din cauza unui tir care a derapat şi a blocat o bandă şi jumătate de mers. În prezent, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Traficul pe DN 67 şi pe DE 79 în Defileul Jiului a fost reluat pe ambele sensuri în jurul orei 14.00, după cum a precizat Ionuţ Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Potrivit reprezentanţilor prefecturii, pe DN 67C km 27-34+200 în localitatea Rânca, ieri la prânz, carosabilul era acoperit cu un strat de zăpadă de 3-4 centimetri şi se acţiona cu un utilaj cu lamă, plug şi răspânditor antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. De asemenea, şi trenurile au avut întârzieri de o jumătate de oră: trenul accelerat 1695 Craiova – Târgu Jiu a întârziat 30 de minute, iar acceleratul 1821 care circula pe ruta Mangalia – Arad a întârziat mai mult de o jumătate de oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS