17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj120 de profesori gorjeni, ameninţaţi cu concedierea

120 de profesori gorjeni, ameninţaţi cu concedierea

Peste 120 de profesori din învăţământul preuniversitar din Gorj îşi vor lua adio de la catedră în acest an, sindicatele şi conducerea Inspectoratului Şcolar negociind în aceste zile cine pleacă şi cine rămâne să predea.

Sindicatele din învăţământul preuniversitar din Gorj şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean decid în perioada următoare care va fi numărul profesorilor care vor pleca de la catedră în acest an şcolar. Vasile Mija, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI), a precizat că a primit un document din partea ministerului de resort, în care se menţionează că în şcolile din judeţ vor fi desfiinţate 126 de posturi. Din estimările liderilor de sindicat, aproximativ 120 de persoane vor pleca acasă, potrivit prevederilor Ordonanţei de Guvern care reduce cu 15.000 numărul posturilor din învăţământul preuniversitar din România. Vasile Mija consideră că foarte puţine cadre didactice titulare vor fi afectate de măsura reducerii de personal din învăţământ, menţionând că există un număr suficient de profesori suplinitori care să îşi găsească alt loc de muncă şi astfel să nu fie afectată calitatea corpului profesoral.

Regrete pentru cei care vor pleca  

Liderul de sindicat, Vasile Mija, a declarat că numărul de posturi didactice din judeţ a fost în scădere în ultimii ani. „Pe 15 septembrie 2010, aproximativ 120 de cadre didactice vor rămâne fără un loc de muncă. De la minister am primit o hârtie în care se spune că 126 de posturi vor fi desfiinţate. Sper ca printre aceşti oameni să nu fie cei care ocupă un post de titular“, a menţionat Mija. Camelia Bibere, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a fost rezervată în declaraţii, susţinând că aşteaptă metodologia în baza căreia vor fi decise plecările profesorilor de la catedră: „Încă nu ştim nimic până nu vine metodologia de aplicare a ordonanţei de guvern. Săptămâna aceasta se negociază cu sindicatele şi vom avea o cifră exactă a celor care vor pleca din învăţământul preuniversitar din Gorj. Deocamdată, nu vrem să transmitem nici un fel de semnal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS