21.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn poliţist băut şi-a tras trei gloanţe în cap

Un poliţist băut şi-a tras trei gloanţe în cap

Un agent de poliţie, ajutor şef de post în comuna Brastavăţu – Olt, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova, ieri-dimineaţă, după ce şi-a tras trei gloanţe sub bărbie cu pistolul din dotare.

Agentul de poliţie Constantin Gongea, de 49 de ani, din comuna Vişina Nouă – Olt, ajutor şef de post în comuna Brastavăţu, în timp ce conducea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, Loganul de serviciu, a pierdut controlul direcţiei, a derapat şi a lovit doi pietoni care se deplasau pe marginea Drumului Judeţean 544.
Victimele, Bibian P., de 58 de ani, şi Georgeta R., de 21 de ani, ambele din comuna Brastavăţu, au fost transportate la Centrul de Permanenţă din localitate, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale, însă au refuzat internarea. După aceea, pentru că nu se simţea bine, Bibian P. a fost transportat la Spitalul Judeţean Slatina. Înainte să fie dus la Slatina, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest de poliţiştii din Corabia, care au efectuat cercetările în cazul accidentului, aparatul indicând în cazul său o alcoolemie de 1,08 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit că agentul de poliţie conducea maşina de serviciu în stare de ebrietate, în cazul său rezultând o alcoolemie de 1,17 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Şi-a tras trei gloanţe în cap

Pentru că aparatul etilotest indicase că agentul era băut, acesta a rămas la cabinetul medical din Brastavăţu pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La ora 3.10, în timp ce era în cabinetul medical împreună cu asistenta de serviciu, Gongea a scos pistolul din dotare şi şi-a tras trei gloanţe sub bărbie. Poliţistul a fost transportat imediat la Spitalul din Caracal, după care a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Craiova. Agentul de poliţie a ajuns la unitatea sanitară cu trei plăgi împuşcate în regiunea submandibulară, însă numai un glonţ îi rămăsese în cap. Potrivit medicului Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova, un glonţ a ieşit prin obraz, sub mandibulă, altul – sub un ochi, iar al treilea a rămas în creier. „Starea pacientului este foarte bună, stabilă şi este conştient. Există problema corpului metalic rămas în creier. Medicul neurochirurg va stabili când va fi supus unei intervenţii chirurgicale“, a declarat medicul Lucian Croitoru.
Poliţiştii din Olt au explicat că agentul mai fusese cercetat pentru că a fost găsit băut în timpul serviciului. „În luna decembrie 2009, agentul de poliţie a fost cercetat prealabil pentru că a fost găsit băut la serviciu. Cercetările au fost finalizate şi urma să i se comunice sancţiunea disciplinară“, a explicat comisar de poliţie Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Alte cercetări

Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au comunicat că în acest caz s-a declanşat cercetarea prealabilă, urmând a se stabili cum a reuşit să se îmbete poliţistul în timpul serviciului sau dacă a venit băut la slujbă, iar în cazul în care se va stabili că terminase serviciul, de ce mai conducea maşina inspectoratului şi de ce era în uniformă. De asemenea, acest caz este cercetat de o echipă coordonată de un procuror, acesta urmând să dispună măsurile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII