13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA încercat să fure fier de pe calea ferată

A încercat să fure fier de pe calea ferată

Un mehedinţean de 41 de ani a fost prins de angajaţii Poliţiei Transporturi Mehedinţi în timp ce fura cablu de la instalaţia care asigură funcţionarea sistemului de semnalizare şi dirijare feroviară din gara Drobeta Turnu Severin, motiv pentru care circulaţia trenurilor în zonă a fost perturbată sâmbătă dimineaţă.
Petre Ciobotea este din comuna mehedinţeană Devesel, iar lipsa banilor l-a determinat să comită ilegalităţi pentru a avea ce pune pe masă copiilor. Acesta nu s-a gândit însă că pune în pericol siguranţa traficului feroviar.
Incidentul s-a produs la circa un kilometru de gara din Drobeta Turnu Severin, în apropierea fostului abator, iar mai multe trenuri au fost obligate să circule cu restricţie. Petru Ciobotea a declarat poliţiştilor că intenţiona să valorifice fierul din cabluri la un centru de colectare a fierului vechi.
„Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt calificat, urmând să fie stabilite exact împrejurările în care s-a comis fapta“, a declarat Adrian Avram, agent principal la Poliţia Transporturi Mehedinţi.
Petru Ciobotea riscă o condamnare pentru furt calificat între 3 şi 15 ani, iar dacă se va constata că a fost pusă în pericol şi siguranţa traficului feroviar, pedeapsa poate ajunge la 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU