21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Scurte ştiri

Test puternic înainte de debut
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova pleacă astăzi la Târgu Mureş, urmând ca de mâine să participe la un puternic turneu internaţional amical, dotat cu trofeul „Cupa Ardealul“. Pe lângă formaţia olteană, la turneu mai participă campioana României, Metal Galaţi, vicecampioana Tomis Constanţa, Ştiinţa Bacău, CSU Târgu Mureş şi echipa sârbă din oraşul Obrenovac. „Va fi ultimul turneu înainte de startul campionatului. Ne dorim o evoluţie bună şi omogenizarea echipei. Direct la Târgu Mureş va veni şi ultima achiziţie a echipei noastre, o jucătoare croată, care va evolua pe postul de centru“, a spus ieri antrenorul de la SCM-U, Petrică Stancu. Turneul „Cupa Ardealul“ se va desfăşura după sistemul fiecare cu fiecare. Şi voleibaliştii de la clubul craiovean au susţinut trei amicale în compania unor viitoare adversare din Divizia A1. În primul meci, disputat la Cluj-Napoca, elevii lui Dan Pascu au fost învinşi de formaţia locală Universitatea, scor 3-1, apoi s-au deplasat la Dej, unde au disputat două partide cu Unirea Someş. Prima a fost câştigată de olteni cu 3-2, iar în cea de-a doua ardelenii şi-au luat revanşa, scor 3-0. Campionatul Diviziei A1 de volei masculin va debuta pe 10 octombrie, iar SCM-U Craiova, nou-promovată, va întâlni, în deplasare, pe Remat Zalău.
Daniela MITROI-OCHEA

Ştafeta World Harmony Run
a pornit din Craiova

Craiova a fost ieri punctul de plecare a ştafetei „World Harmony Run“, eveniment internaţional care constă în organizarea unei alergări, ca o ştafetă cu torţe, în stil olimpic, care încearcă să consolideze prietenia, înţelegerea şi unitatea între oameni şi ţări. Echipei de alergători români, dar şi din Chişinău (Republica Moldova) i s-au alăturat în Bănie elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“. Alergătorii au vizitat Şcolile nr. 37, nr. 22, LPS „Petrache Trişcu“, apoi au poposit la Primăria Craiova, unde le-au dat viceprimarilor Marinică Dincă şi Teodor Sas torţa olimpică, iar următoarele opriri au fost la Sala Sporturilor, unde i-au întâmpinat preşedintele Nicu Stoian şi echipa feminină de volei -, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ – Direcţia pentru Sport şi, în cele din urmă, la stadionul „Ion Oblemenco“. În această dimineaţă, componenţii ştafetei vor părăsi Craiova, urmând traseul Filiaşi – Târgu Jiu – Petroşani. Masa şi cazarea componenţilor ştafetei sunt asigurate de Direcţiile pentru Sport din judeţele Dolj, Gorj şi Hunedoara. „Împreună cu colegii de la Direcţie am pregătit foarte bine acest traseu, iar participanţii au fost mulţumiţi de organizare. Este o acţiune pe care MTS ne-a propus-o şi am acceptat-o cu mare plăcere“, a spus ieri Diana Buşoi, directoare a Direcţiei pentru Sport Dolj. Ştafeta „World Harmony Run“, care datează din 1987, este formată din sute de mii de alergători din întreaga lume, care se adună pentru a duce torţe aprinse pe cinci continente, în aproximativ 100 de ţări. Flacăra a trecut prin mâinile multor personalităţi, printre care Maica Tereza, Nelson Mandela, Mihail Gorbaciov, Carl Lewis etc.
Daniela MITROI-OCHEA

Adriana Ţăcălie, împrumutată la Galaţi
Conducerea clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea a decis să o împrumute pe Adriana Ţăcălie, pentru un sezon, la Oţelul Galaţi, formaţie care activează în Liga Naţională de handbal feminin. „Adriana va juca la Galaţi până pe 30 iulie 2010. Credem că este o decizie bună. Are nevoie de jocuri în picioare, iar la Oltchim avea puţine şanse să fie titulară în acest sezon“, a afirmat vicepreşedintele de la CS Oltchim, Petre Berbecaru. Campioana României a stabilit datele derbiului Ligii Naţionale cu Rulmentul Braşov, care va avea loc în cadrul etapei a cincea. Meciul a fost reprogramat pentru 21 octombrie 2009, la ora 18.00, având în vedere că Oltchim joacă pe 24 octombrie în Liga Campionilor Europeni.
Andi NICULESCU

Dulgheru a ratat trofeul
de la Saint Malo

Tenismana Alexandra Dulgheru (62 WTA) a pierdut finala turneului ITF de la Saint Malo (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, fiind învinsă în două seturi, scor 4-6, 3-6, de Arantxa Parra-Santonja (Spania). „Am reuşit să fac break în primul set, apoi am fost prea nervoasă. Mi-a lipsit energia. Sunt foarte obosită după acest turneu. O să mă reîntorc în România ca să mă odihnesc. Voi juca un turneu ITF de 75.000 de dolari, apoi o să particip la WTA-ul de la Moscova. Mă gândesc să mai joc patru turnee până la sfârşitul anului“, a spus după meci Dulgheru. Sportiva noastră (20 de ani) a primit 110 puncte WTA.
Alexandru VÎRTOSU

Sorana a început prost săptămâna
Tenismana Sorana Cârstea a fost învinsă în primul tur la Tokyo (Japonia), turneu WTA dotat cu premii totale de 2.000.000 de dolari. Doar trei game-uri a obţinut târgovişteanca, a 28-a jucătoare a lumii, în faţa franţuzoaicei Marion Bartoli (14 WTA), pierzând cu 3-6, 0-6. Aceasta a fost a doua înfrângere consecutivă suferită de Sorana, după ce săptămâna trecută a părăsit încă din runda inaugurală şi turneul de la Seul (Coreea de Sud). Pentru simpla prezenţă pe tabloul principal, Sorana Cârstea s-a ales cu un punct WTA şi un cec de 5.400 de dolari. Următorul turneu la care va juca este cel de la Beijing (China), care va avea loc săptămâna viitoare.
Alexandru VÎRTOSU

Ungur, cel mai bun de la Palermo
Tenismanul Adrian Ungur (305 ATP) a triumfat la challenger-ul de la Palermo, dotat cu premii totale de 30.000 de euro. În ultimul act al competiţiei italiene, ginerele lui Ilie Balaci l-a învins pe spaniolul Albert Ramos-Vinolas (236 ATP), cu 6-4, 6-4, uitând astfel finala pierdută la Todi în faţa germanului Simon Greul. Ungur (24 de ani), semifinalist săptămâna trecută la BCR Open România, a fost răsplătit cu 75 de puncte ATP şi cu 4.300 de euro. Adrian Ungur nu a părăsit Italia, în această săptămână fiind prezent la Napoli, acolo unde se desfăşoară un challenger de 64.000 de euro, urmând să-l întâlnească în primul tur pe brazilianul Thiago Alves (116 ATP).
Alexandru VÎRTOSU

Hamilton a trecut primul linia de sosire
Plecat din pole position, pilotul britanic Lewis Hamilton, de la McLaren, a câştigat MP al statului Singapore, cea de-a 14-a etapă a CM de Formula 1, fiind urmat de germanul Timo Glock (Toyota) şi de spaniolul Fernando Alonso (Renault). Sebastian Vettel (Red Bull) a terminat pe locul patru, în timp ce piloţii de la Brawn, britanicul Jenson Button şi brazilianul Rubens Barrichello, s-au clasat pe poziţiile cinci, respectiv şase. În puncte au terminat şi finlandezul Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes, locul şapte), şi polonezul Robert Kubica (BMW-Sauber, locul opt). După cele 14 etape disputate, lider în clasamentul piloţilor este Jenson Button (Marea Britanie), cu 84 de puncte, urmat de Rubens Barrichello (Brazilia), cu 69 de puncte, şi de Sebastian Vettel (Germania), cu 59. În ierarhia constructorilor conduce Brawn (153p), podiumul fiind completat de Red Bull (110,5 puncte) şi Ferrari (62 puncte).
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS