12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii vor legalizarea prostituţiei

Craiovenii vor legalizarea prostituţiei

Părerile culese pe stradă, la întâmplare, scot în evidenţă nemulţumirea multora faţă de felul în care merg lucrurile în ţară şi faţă de clasa politică şi actualul preşedinte. Deşi întrebaţi strict despre propunerea de organizare a unui referendum pe problema parlamentului unicameral, cei intervievaţi au răspuns în majoritate pe lângă subiect şi s-au referit mai mult la preşedintele Băsescu.

Victor Ivănescu, de 67 de ani, Craiova:
„Referendumul ăsta se suprapune cu interesul lui Băsescu pentru campania electorală. E în stare să facă orice ca să atragă voturi. Totul e în pripă. De ce vine Băsescu abia acum cu propunerea asta?“.

Alt craiovean, care nu a vrut să îşi dea numele:
„Referendumul este o păcăleală de-a lor. Nu îndreptăm noi ţara. Sunt sătul de politica din România. Nu vreau să fac politică“.
 
Câţiva oameni, pe care i-am rugat să se oprească şi să îşi spună părerea, s-au mulţumit să declare sec că referendumul este „o aiureală politică“, refuzând să facă alte comentarii.

Florian Necşulea, un tânăr din Craiova:
„E campania lui politică, fără drept de apel. Referendumul este un lucru bun, dar, până la urmă, e doar o promisiune. Nu se va ajunge până acolo, o să rămână în suspans, ca totul până acum. Nu cred că mă duc la alegeri pentru că nu am pe cine alege. Vreau să vă spun că am fost la toate alegerile până acum, dar nu mă mai duc. Am terminat Facultatea de Drept, dar am lucrat în construcţii. Acum nu mai am serviciu. Propunerea lui Băsescu este o chestiune politică. E doar să îşi facă reclamă. Dacă m-aş duce totuşi la vot, aş vota doar la referendum, dar nu cred că se va mai face în România aşa ceva. Sunt scârbit de ceea ce se întâmplă în ţara asta şi de aceea vreau să şi plec“.

Gabriel Ciurea, de 20 de ani:
„Părerea mea e că ar trebui să lase Parlamentul aşa cum este acum“.

Mirela Pîrjol, casnică:
„Este încă o formă de bârfă în media. E o păcăleală politică. Băsescu vrea să găsească tot felul de teme să distragă atenţia de la problemele reale. E doar o manevră să vină lumea la vot. Eram chitită să mă duc şi să ştampilez de două ori, ca să anulez buletinul, dar cred că nu mă mai duc deloc“.

Laurenţiu Pîrjol a răspuns cu alte întrebări:
„Referendumul lui Băsescu? Nici nu mă interesează, dar haideţi să vă întreb eu altceva? Voi sunteţi mulţumiţi de cum trăiţi în ţara asta?“

Să se legalizeze sau nu prostituţia?

A.S., de 34 de ani:
„Mie mi se pare un lucru bun. Să plătească taxe care să fie folosite scopuri mai bune. Adică să ajungă banii acolo unde este nevoie de ei, în educaţie, în sănătate. E mult mai bine decât să-i ia peştii şi să-şi facă unii vile cu etaje. Şi-apoi, decât să te duci în câmp, pe coclauri, nu e apă, nu e igienic. Îţi mai dă şi unu în cap să-ţi ia ce ai în portofel. Mie mi se pare că ăsta ar fi primul pas pe care l-aş simţi făcut spre Europa. Ca să nu mai vorbesc că (râde) dacă ar fi într-un singur loc, ai putea să alegi. Vrei blondă, vrei brunetă, roşcată…“.

Florin din Craiova, de 28 de ani:
„Da, le-ar ţine evidenţa la… fund. Vă daţi seama?! S-ar face pe la primărie sau prefectură, pe la o instituţie din asta, Serviciul Bordeluri, case de toleranţă sau cum s-or numi. S-ar înfiinţa şi locuri de muncă. Ferice de ăla care o să fie şef de birou! Ia şi el 30 de milioane şi răspunde de curve. Ei?! Se duce pe teren, în inspecţie… Bine, ăia cu bani au şi acum locurile lor. Ce? Acum nu există servicii de escortă? Că e plin Bucureştiul. Eu aş vrea să se facă magazine din alea ca-n Amsterdam, cu rafturi…“

Titi, de 42 de ani:
„Nu e prea bisericos. Dar din punctul de vedere al libertăţii individului, fiecare are dreptul să facă exact ce crede de cuviinţă. Dacă ne-am gândi la ce ar fi mai bine, să existe la negru sau să fie legalizată, părerea mea este că mai bine se legalizează. În felul acesta, ar fi sub control“.

P. M., de 40 de ani:
„Eu sunt pentru legalizarea prostituţiei. Şi-aşa tot există fenomenul. În felul acesta, ar fi mai igienic, mai protejat, s-ar ocupa instituţiile statului de asta. Pentru că lucrul acesta se petrece oricum, oameni suntem! Când sunt ocazii, când nu…, am eu o vorbă: «Ce mâncăm azi? Cartofi pai şi muzică uşoară»’“.

Membru de partid, peste 30 de ani:
„Încă o prostie de-a lui Băse. N-a dormit bine noaptea şi… Cred că le-avem pe toate şi asta mai lipsea, nu? Ce? Nu mai are bani pentru Ridzi şi pentru Udrea? Şi unde vrea să înfiinţeze Agenţia? La Turism sau la Tineret? Mai e vreuna şi nu e post pentru ea?“.

Anonim, de 29 de ani:
„Dacă s-ar legaliza, ar fi ţinute în frâu, n-ar mai sta pe la colţ de stradă să facă ţara de râs. În felul acesta ar fi controlate. Dacă fata vrea să se prostitueze, se duce la un bordel şi-şi vinde mendrele. Da’ noi suntem înapoiaţi. Trebuia să facem demult asta. Le-ar strânge într-un loc, nu mai plăteşte omul nici gazdă. Să le facă şi carte de muncă. Aşa li s-ar rotunji şi lor bugetul, că nu câştigă cât cheltuiesc pe anunţuri. Acum, dacă vrei, trebuie să te duci la aeroport. Treci cu cineva pe drum…. îi vezi călare prin maşini. Sau în părculeţul ăla de lângă Han“.

Iulia, 26 de ani:
„În cazul în care s-ar legaliza, măcar s-ar desfăşura organizat. Şi, probabil, ar scădea numărul celor care au boli cu transmitere sexuală. Pentru că de întâmplat oricum se-ntâmplă“.

Doi adepţi ai Martorilor lui Iehova:
„Noi nu putem să spunem decât ceea ce spune Biblia. Suntem împotrivă în primul rând pentru că se încalcă legea divină. Roma a dispărut din cauza imoralităţii, din cauza prostituţiei. Noi nu trebuie să căutăm, nu trebuie să tratăm efectul, ci cauza. Oamenii au nevoie de educaţie spirituală, căci s-au îndepărtat de la spirit. Legalizarea acestei activităţi n-ar rezolva problema. Dacă ar fi o chestie legală, lângă ea ar fi şi una ilegală, căci aşa se întâmplă. Dumnezeu spune să nu existe raporturi sexuale decât în cadrul căsniciei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII