http:http://www.youtube.com/watch?v=JSQbDLWB2Fg
Ştefania Popa a luat împrumuturi în numele a 28 de bătrâni, fără ca aceştia să ştie. Ea a fost prezentată miercuri Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă pentru 15 zile.
Magistraţii Judecătoriei Segarcea au emis ieri un mandat de arestare preventivă pe numele directoarei Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Băileşti, Ştefania Popa, femeia fiind învinuită că a obţinut de la Casa de Ajutor pe care o conducea împrumuturi în valoare de 135.000 de lei în baza unor contracte false. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ancheta în acest caz a fost începută după ce zeci de pensionari au reclamat faptul că au fost somaţi de CARP Băileşti să-şi achite ratele în condiţiile în care nu făcuseră nici un împrumut. În baza probatoriului administrat, anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie-septembrie 2009, Ştefania Popa, de 47 de ani, din localitatea Goicea, în calitate de director delegat al CARP Băileşti, a întocmit în fals contracte de împrumut în numele a 28 de pensionari din comunele Goicea, Cârna, Bârca, Bistreţ şi din municipiul Craiova.
Contractele au fost folosite pentru obţinerea fără drept a diverse sume de bani împrumut de la CARP Băileşti, femeia inducând în eroare atât părţile vătămate cât şi unitatea creditoare, CARP Băileşti. Anchetatorii au stabilit că prin contractele în fals încheiate învinuita a creat un prejudiciu estimat în prezent la suma de 135.000 lei. Vineri, 18 septembrie, poliţiştii doljeni au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele Ştefaniei Popa şi la sediul CARP Băileşti, unde au fost identificate mai multe documente şi înscrisuri care dovedesc activitatea infracţională a femeii. Aceasta a fost introdusă marţi în arestul IPJ Dolj în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 ore.
Arestată preventiv pentru 15 zile
În baza probelor administrate de poliţişti, procurorii au prezentat-o ieri-dimineaţă pe Ştefania Popa la Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anchetatorii au demonstrat în baza probelor că directoarea CARP Băileşti îi convingea pe bătrâni să îi încredinţeze cupoanele de pensie şi obţinea de la aceştia semnătura pe un document prin care era împuternicită să ridice banii de la ghişeu, după care obţinea împrumuturile. Dintre persoanele păgubite, unele au primit o sumă modică din împrumuturile obţinute de Ştefania Popa în numele lor, iar alţii au fost trecuţi ca giranţi sau habar nu au avut de împrumut. Poliţiştii doljeni au explicat că se continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor păgubite, numărul acestora putând fi mult mai mare. După câteva ore de deliberări, magistraţii din cadrul Judecătoriei Segarcea au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele Ştefaniei Popa un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă să îşi petreacă următorii 15 ani în spatele gratiilor.