11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Precizări

În continuarea ştirii de presă din 15.09.2009, având ca obiect verificările efectuate de poliţişti într-un dosar penal privind comiterea a 13 furturi de către Gheorghe M. şi Cosmin V., precum şi pentru eliminarea unor ambiguităţi apărute în articolele de presă, care au preluat ştirea difuzată de inspectoratul nostru, revenim cu următoarele precizări: Cele două persoane amintite mai sus sunt cercetate în stare de arest preventiv pentru comiterea celor 13 furturi. Ambii au fost surprinşi în flagrant în timp ce comiteau astfel de fapte, Cosmin V., în Craiova, iar Gheorghe M. – în Deva.
Percheziţiile domiciliare efectuate pe 15.09.2009 au avut, într-adevăr, loc la locuinţele aparţinând lui Victor B. şi Costinel B., însă aceştia nu sunt cercetaţi de către poliţişti pentru comiterea vreunei fapte de natură penală, dar şi la o locuinţă aparţinând lui Cosmin V., din comuna Dobroteşti.
Autorizaţiile de percheziţie au fost eliberate de magistraţii Judecătoriei Craiova în baza unor probe şi declaraţii existente la dosarul cauzei, din care reieşea faptul că este posibil ca în locuinţele respective să se găsească bunuri provenite din comiterea de infracţiuni.
Bunurile care prezintă caracteristici asemănătoare celor reclamate ca fiind sustrase de cei doi şi care au fost identificate la percheziţiile efectuate pe 15.09.2009 au fost toate identificate în locuinţa lui Cosmin V., şi nu în locuinţele aparţinând lui Victor B. şi Costinel B..
Cercetările continuă cu Gheorghe M. şi Cosmin V. în stare de arest preventiv pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, iar asupra lui Victor B. şi Costinel B. nu planează nici o suspiciune că ar fi participat la comiterea vreunei fapte de natură penală.
Biroul de Presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS