23.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024

Casă nouă, ANL

37 de locuinţe ANL de pe strada Potelu din Craiova au ajuns în posesia locatarilor care sunt înscrişi de ani buni pe listele Serviciului de Fond Locativ din cadrul primăriei.

37 de familii tinere s-au adunat ieri, pe strada Potelu, să-şi ia în primire locuinţele ANL. Unele dintre ele aşteaptă de zece ani să primească o casă. Norocoşii erau nerăbdători să intre în apartamentele noi, cum altfel decât în prezenţa edilului-şef al urbei şi a altor reprezentanţi ai Primăriei Craiova.
 
Bucurie şi… lipsuri

Blocurile cele noi R1, R3 şi R5 au 13 garsoniere şi 24 de apartamente cu două camere, bucătărie, baie şi debara. Locuinţele nu au deocamdată apă, curent electric şi gaze naturale. Utilităţile cad însă în sarcina viitorilor locatari, care de acum trebuie să bată la uşa furnizorilor pentru a-şi încheia contractele. Familia Pană aşteaptă de opt ani. Între timp au şi un băieţel şi se bucură că nu vor mai locui cu chirie. Din păcate, la apartamentul 11, cel care le-a fost repartizat, mai sunt ceva probleme. Parchetul din sufragerie este umflat, iar pentru confortul lor ocupanţii trebuie să-l pună din nou. Nici uşa de la bucătărie nu este montată. A fost lăsată undeva, lângă un perete.
Familia Călinescu are probleme de vorbire. Aşteaptă din anul 2002, spun părinţii care îi însoţesc. „Până acum au locuit cu noi, într-un apartament de 26 mp. Acum se vor muta în casă nouă, împreună cu băieţelul de un an. Încep o nouă vi aţă. Ne bucurăm pentru ei“, spune mama lui Dan Călinescu.

La rând

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a predat ieri Consiliului Local al Municipiului Craiova – în vederea administrării, punerii în funcţiune şi exploatării, alte 63 de unităţi locative situate în acelaşi cartier – respectiv blocurile R7, R9, R11, R13 şi R15. Lista cu cele 63 de familii de tineri care urmează să preia aceste imobile va fi supusă spre aprobare în şedinţa consiliului local din această lună. Până la sfârşitul anului vor fi finalizate şi lucrările la blocurile R17, R19, cu un total de 26 de unităţi locative, care vor fi atribuite după semnarea protocolului de primire-predare şi verificarea îndeplinirii condiţiilor de acces către familiile evacuate sau în curs de evacuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII