12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi bolnavi s-au sinucis la spitalul din Slatina

Doi bolnavi s-au sinucis la spitalul din Slatina

Un bărbat cu tulburări psihice şi o femeie care suferea de ciroză s-au sinucis, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde erau internaţi de câteva zile.

Dublă sinucidere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Un bărbat din Balş, care suferea de demenţă senilă, şi o femeie din comuna Strejeşti, diagnosticată cu ciroză hepatică, şi-au pus capăt zilelor în noaptea de miercuri spre joi, aruncându-se pe geamurile unităţii medicale în care erau internaţi.
Mihăiţa Broboană, de 55 de ani, a fost internată marţi la unitatea medicală din Slatina cu diagnosticul ciroză hepatică şi etilism cronic. Miercuri noapte, în jurul orei 24.00, în timp ce asistentele medicale erau implicate într-o urgenţă majoră, conform reprezentanţilor spitalului, femeia s-a aruncat de la etajul IV al Secţiei medicale. O echipă de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe s-a deplasat rapid la locul unde era căzută femeia, pentru a-i acorda ajutor. După o oră şi jumătate, în care medicii au încercat să îi salveze viaţa, bolnava a murit pe masa de operaţie.
„Pacienta se afla în comă de gradul III/IV. Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe i-au acordat primul ajutor, după care au transportat-o în camera de resuscitare. După 90 de minute de asistenţă medicală intensivă, care a inclus şi o operaţie chirurgicală, femeia a decedat“, a spus Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a unităţii medicale. Medicii spun că femeia era grav bolnavă şi că nu a dat semne că ar avea de gând să se omoare.

S-a aruncat pe geamul de la bucătărie

În aceeaşi noapte, în jurul orei 2.00, un bătrân de 70 de ani, Vasile Bonciu, a recurs la acelaşi gest extrem. Bărbatul, care era internat  de câteva zile la Secţia psihiatrie, s-a aruncat de la etajul II al blocului alimentar, unde era singura fereastră fără gratii.
„Bătrânul suferea de demenţă senilă. Putem spune că a premedidat sinuciderea, deorece a găsit singurul geam fără gratii. S-a descălţat lângă acesta, a lăsat papucii în faţa blocului alimentar şi a sărit pe geam. În urma căderii de la etaj, bărbatul a decedat pe loc“, a precizat Bontescu. Potrivit poliţiştilor, victima avea capul spart în mai multe locuri.
Conducerea spitalului din Slatina nu le-a permis medicilor să ofere reprezentanţilor mass-media mai multe informaţii cu privire la cele două cazuri. De asemenea, managerul spitalului, Diana Iacobescu, a interzis presei să discute cu pacienţii aflaţi în saloanele în care erau internaţi cei doi bolnavi. „Am demarat o anchetă internă în ambele cazuri. Mai multe informaţii vă putem oferi după finalizarea acesteia“, a spus Iacobescu.       

Anchetă a poliţiei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Olt efectuează cercetări în ambele cazuri. „Poliţia municipiului Slatina a fost sesizată telefonic de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina despre faptul că un bărbat şi o femeie s-au aruncat de la etajul II, respectiv IV al unităţii medicale în care erau internaţi. Cele două cadavre au fost transportate la morga spitalului, în vederea efectuării necropsiei. Poliţiştii efectuează cercetări, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs evenimentele, urmând să fie dată soluţia legală prin Parchet“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
Atât conducerea spitalului, cât şi poliţiştii urmează să stabilească dacă doctorii aflaţi de gardă sau asistentele medicale au vreo vină pentru cele întâmplate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS