20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCreşa „Petunia“, inaugurată la Târgu Jiu

Creşa „Petunia“, inaugurată la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a inaugurat miercuri o nouă creşă. Construită şi mobilată în conformitate cu standardele europene, la Creşa „Petunia“ au fost depuse foarte multe cereri din partea părinţilor dornici să-şi înscrie micuţii aici.

Creşa „Petunia“ din strada Plopilor din Târgu Jiu a fost amenajată în sediul unei centrale termice de cartier dezafectate. Primarul Florin Cârciumaru a inaugurat miercuri noua instituţie de învăţământ preşcolar. Creşa este prima unitate de învăţământ din municipiu realizată la standarde europene. Lucrările pentru reamenajarea fostei centrale termice au început în toamna anului trecut. Lucrările şi dotarea imobilului cu toate cele necesare au costat 1,2 milioane de lei. Creşa are o capacitate de 30 de locuri.
„S-au primit mult mai multe locuri faţă de capacitatea creşei. Este foarte modernă, dotată corespunzător. Toată aparatura, vesela şi instrumentele din bucătărie sunt din inox, existând locuri separate pentru transportul şi depozitarea produselor ce urmează să fie preparate“, a precizat Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

O nouă grădiniţă în Preajba

În Preajba, localitate componentă a municipiului, a fost inaugurată miercuri o grădiniţă cu o capacitate de 23 de locuri. În noul sediu al instituţiei de învăţământ a fost amenajat un muzeu al culturii şi obiceiurilor tradiţionale din zona localităţii. Primăria Târgu Jiu a investit 200.000 de lei în noua grădiniţă.
„Am realizat o grădiniţă aici pentru că această localitate este foarte aproape de oraş şi mulţi părinţi şi-au dat copiii la şcoală în Târgu Jiu, astfel că locul era liber. Aici va funcţiona o grădiniţă modernă, dar şi un muzeu al tradiţiilor din Preajba. Începând cu anul 2008, am realizat o serie de investiţii în şcoli şi acestea vor continua şi în perioada următoare. În partea de nord a municipiului vom construi o creşă şi o grădiniţă până la începrea anului şcolar viitor, în toamna lui 2010“, a declarat Florin Cârciumaru, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS