21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCupa Gorjului – Rânca CNVC Dunlop 2009

Cupa Gorjului – Rânca CNVC Dunlop 2009

Rânca va deveni pentru trei zile capitala automobilismului românesc. În perioada 11-13 septembrie, pe traseul Novaci – Rânca (DN 67C) se va desfăşura Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009, etapele a IX-a şi a X-a. Comandamentul şi secretariatul campionatului vor fi la  SC NOVASTEF SA din Novaci, unde se vor afla şi parcurile auto şi vor fi realizate verificările tehnice iniţiale şi finale. De asemenea, în locaţia amintită, din strada Eroilor, nr. 27, va funcţiona şi un centru de presă. Lungimea traseului este de 5 km, panta maximă – de 12%, iar diferenţa de nivel, de 342 de metri. Festivitatea de premiere este programată pentru 13 septembrie, la Casa de Cultură din Novaci.

Turiştii sunt aşteptaţi la Rânca

Sabin Cornoiu, şeful SALVAMONT Gorj, a declarat că la Rânca se aşteaptă sosirea unui număr mare de turişti cu ocazia Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, motiv pentru care doritorii sunt invitaţi să îşi facă rezervări din timp la cabanele şi pensiunile din zonă, pentru a evita evenimentele neplăcute, legate de organizarea concursului şi accesul în zona turistică.
„Am mai avut astfel de competiţii, în special de viteză pe traseu montan, şi a venit foarte multă lume. Şi în acest an ne aşteptăm la o participare numeroasă, având în vedere că drumul a fost reabilitat şi sunt toate condiţiile pentru un spectacol automobilistic de calitate. Este o zonă cu un potenţial foarte bun pentru organizarea de astfel de manifestări sportive“, a afirmat Sabin Cornoiu, şeful SALVAMONT Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII