17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazii de proporţii în Dolj

Razii de proporţii în Dolj

Poliţiştii şi jandarmii doljeni au organizat o acţiune cu efective numeroase, vineri şi sâmbătă noapte, fiind vizate, printre altele, comunele Galicea Mare, Moţăţei, Unirea, Cetate, Maglavit, Bistreţ şi Scaieşti.

Reprezentanţii Inspectora-tului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au comunicat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unei analize efectuate de conducere, a fost organizată o acţiune cu efective mărite în mediul rural pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, depistarea persoanelor care poartă asupra lor arme albe sau de foc, precum şi a celor care încalcă normele rutiere.
La acţiune au participat 40 de poliţişti, printre care şi luptători de la Detaşamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă, dar şi cinci jandarmi din cadrul IJJ Dolj. Oamenii legii au vizat toate localurile de alimentaţie publică din comunele doljene Galicea Mare, Moţăţei, Unirea, Cetate şi Maglavit, fiind verificate 25 de discoteci, baruri şi terase. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost efectuate controale corporale sumare a peste 250 de persoane pentru depistarea celor care deţin în mod ilegal arme albe sau de foc. În acelaşi timp au acţionat şi poliţiştii de la Rutieră, fiind oprite pentru control 128 de autovehicule în cele 16 filtre instalate pe raza celor cinci comune. În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat cinci fapte penale, 59 de natură contravenţională, dintre care 55 pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la 9.090 de lei, fiind reţinute, în vederea suspendării, şapte permise de conducere, dintre care cinci pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Razie şi sâmbătă noapte

Aproape 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au desfăşurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Jandarmii doljeni au comunicat că au fost vizate barurile şi discotecile din municipiul Craiova, dar şi unele zone cunoscute cu un potenţial criminogen ridicat, cum ar fi localităţile Bistreţ, Coţofeni, Scaieşti, Bucovăţ şi Caraula din Dolj,  şi Stoina, Hurezani, Turceni din Gorj.
Reprezentanţii IJJ Dolj au precizat că, în urma raziei executate sâmbătă noapte, s-a constatat o infracţiune şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei. Jandarmii au legitimat 400 de persoane şi au verificat 25 de discoteci şi baruri din Craiova şi alte 40 din 21 de localităţi prin care au trecut. „Activităţile desfăşurate de jandarmi vor continua şi în perioada următoare, având ca scop depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni“, a precizat locotenent Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice în cadrul IJJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII