17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMustul le-a adus sfârşitul

Mustul le-a adus sfârşitul

Au intrat în comă alcoolică şi au murit pe loc, chiar dacă nu au băut nici un pahar de alcool. Doi mehedinţeni şi-au găsit sfârşitul vineri noapte, într-un beci plin cu butoaie de vin, unde au inhalat dioxidul de carbon emanat de mustul aflat în fermentaţie.
Cei doi bărbaţi, din comuna Gârla Mare, culeseseră via în urmă cu o zi, iar vineri seară încercau să tragă mustul din butoaie în damigene, fără să ia în calcul pericolul la care se expuneau. Astfel, proprietarul viei şi un vecin al acestuia au căzut ca seceraţi în urma inhalării dioxidului de carbon.
Cei doi bărbaţi, de 58 şi 84 de ani, au fost găsiţi după câteva ore de vecini, care au alertat medicul din sat şi poliţia.
„Noi i-am găsit în beci, unul era culcat pe scări cu faţa în sus, iar celălalt, căzut cu faţa în jos, în vin. Am chemat poliţia şi am sunat şi la ambulanţă“, a povestit un vecin.
Deşi oamenii din sat susţin că victimele încă mai aveau puls când au fost găsite, medicii, care au venit abia după o oră şi 40 de minute, nu au mai putut decât să constate decesul. „Când i-am scos din beci încă mai aveau puls. Dacă venea şi ambulanţa atunci poate că mai era o şansă. Eu am încercat să-i resuscitez, dar nu am putut singur. Am sunat la ambulanţă şi a venit după o oră şi mai bine“, a spus un localnic.
Poliţia exclude ca bărbaţii să fi păţit altceva decât intoxicaţie cu dioxid de carbon degajat de mustul care fermenta. „Postul de Poliţie Gârla Mare a fost anunţat prin 112 despre doi bărbaţi care se aflau morţi în beciul casei unuia dintre ei. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat că ambii s-au intoxicat cu miros etilic de vin nefermentat“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.
Trupurile celor doi mehedinţeni au fost duse la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII