18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO dubă cu deţinuţi, lovită prin ricoşeu

O dubă cu deţinuţi, lovită prin ricoşeu

O dubă cu deţinuţi de la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin a fost implicată ieri într-un accident de circulaţie produs într-o intersecţie din municipiu, nici o persoană nefiind rănită în urma evenimentului rutier.
În maşină se aflau trei deţinuţi, care erau duşi la o policlinică, pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale. După producerea accidentului, aceştia au fost preluaţi de altă maşină a penitenciarului.
Cei care îi însoţeau pe deţinuţi s-au arătat foarte iritaţi că sunt filmaţi, fiind la un pas să folosească forţa împotriva ziariştilor. Ei au chemat în ajutor o brigadă mobilă de intervenţie, formată din mascaţi cu bastoane.
„Nu aveţi voie să faceţi poze şi să filmaţi! Vă rog să plecaţi de aici, nu aveţi voie!“, strigau angajaţii penitenciarului la ziarişti.
Agentul-şef Ion Buzatu, de la Poliţia Rutieră Drobeta Turnu Severin, a declarat că în accident au fost implicate două autoturisme şi autospeciala de la penitenciar. Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor, accidentul nu s-a produs din vina şoferului dubei.
„Evenimentul rutier s-a petrecut la intersecţia bulevardului Aluniş cu aleea de acces către policlinică. Un autoturism WV Passat care venea dinspre policlinică nu a acordat prioritate unui Peugeot care circula regulamentar pe bulevard. În urma impactului dintre cele două maşini, Passat-ul a ricoşat în duba penitenciarului, care staţiona în vederea virării la stânga către policlinică. Accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale“, a precizat Ion Buzatu.
Directorul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Săvescu, a declarat că duba se afla în misiune pentru a transporta doi deţinuţi la oftalmologie şi unul la ortopedie.
„Autospeciala noastră a rămas la faţa locului şi, pentru ca misiunea să fie continuată, am trimis altă maşină. Nu sunt răniţi, nu sunt victime. Nu este vinovat şoferul nostru de producerea accidentului“, a spus Gheorghe Săvescu.
Autospeciala penitenciarului a fost avariată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS