19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCentru modernizat pe datorie

Centru modernizat pe datorie

Primăria municipiului Târgu Jiu a luat anul trecut un credit pentru începerea procesului de înfrumuseţare a zonei centrale a oraşului.
Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat ieri obţinerea de către primărie a unui împrumut bancar în valoare de 3,7 milioane de lei în vederea achitării lucrărilor executate la modernizarea zonei centrale a oraşului. Creditul va fi rambursat într-o perioadă de doi ani. Pentru anul 2009 s-a prevăzut ca din bugetul local să se aloce suma de 3,7 milioane de lei şi un milion de lei din împrumutul luat anul trecut, pentru lucrările de înfrumuseţare a zonei centrale.
Narcisa Cristea, directoarea economică a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că veniturile la buget au scăzut şi astfel nu a mai fost posibilă achitarea investiţiei: „Până în prezent, a fost decontată valoarea prevăzută din credit, rămânând nedecontată valoarea din bugetul local. Am întâmpinat greutăţi în încasarea impozitului din venit pe fondul crizei economice şi a fenomenelor de şomaj înregistrate la nivelul municipiului“.
Primăria Târgu Jiu a fost ameninţată cu sistarea lucrărilor în cazul neachitării celor deja executate. „Întrucât lucrarea nu poate intra în conservare, iar din partea constructorilor am primit notificări de sistare a lucrărilor, am solicitat ca valoarea prevăzută în lista obiectivului de investiţii să fie asigurată prin contractarea unui împrumut de pe piaţa bancară“, a precizat Narcisa Cristea.

Împrumutul luat anul trecut nu a fost suficient

Proiectul de modernizare a zonei centrale a municipiului Târgu Jiu cuprinde trei etape. În acest moment sunt aproape de finalizarea lucrărilor la cea de-a doua etapă, care înseamnă zona cuprinsă între Piaţa Prefecturii şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. Prima etapă a constat în înfrumuseţarea Pieţei Prefecturii.
Pentru începerea lucrărilor de modernizare, Primăria Târgu Jiu a luat, în anul 2008, un împrumut de la Banca Dexia Kommunalkredit în valoare de 16,1 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII