9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Amical de baschet masculin în Bănie
Divizionarele A de baschet masculin din Oltenia, SCM-Universitatea Craiova şi Energia Rovinari, vor disputa sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie un meci de verificare, care se va întinde pe durata a şase sferturi. Cele două formaţii şi-au schimbat garniturile faţă de sezonul trecut. De la SCM-U Craiova au plecat Tomic, Lekic, Holmes, Mitchell, G. Green şi Ştefan şi au fost aduşi trei americani (Dewayne Morris, O’Darien Bassett, Evan Harris), doi sârbi (Darko Matic şi Radovan Dragovic), dar şi românii Rareş Paşca, Laurenţiu Pacioga, Andrei Popescu şi Cristian Corneanu. De la Energia au plecat Bogdan Popescu, Voinescu, Hafford, Dănilă, Trim, Darby, Jackson, E. Green, Golubovic. Au revenit Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga şi au fost aduşi Joe Barber, Brandon Cole, Justin Griffin, Kevin Tyner, Silviu Lupusavei. Gorjenii au fost şi vineri în Bănie, pentru a face vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi. Conform spuselor antrenorului secund Laurenţiu Răuţ, toţi baschetbaliştii care au trecut pe la medic sunt apţi din punct de vedere medical. Lotul Energiei care s-a deplasat vineri la Craiova a fost format din jucătorii: Claudiu Alionescu, Alexandru Gliga, Joe Barber, Brandon Cole, Justin Griffin, Kevin Tyner, Porter Troupe, Silviu Lupusavei, Radu Stroescu, Rareş Apostol, Constantin Amărghioalei, Daniel Ilie, Răzvan Bratoloveanu şi Andrei Păun.
Daniela MITROI

Au luat toate medaliile la seniori
În oraşele Baia Mare şi Blidari (Maramureş) s-au desfăşurat recent Campionatele Naţionale de Orientare, cu probele de sprint şi ştafetă. Sportivii de la CS Universitatea Craiova au dominat la senioare şi seniori, obţinând toate medaliile de aur prin: Veronica Minoiu şi Ionuţ Zinca, la sprint, ştafetă feminină, formată din Andra Anghel, Erika Roşca şi Veronica Minoiu, şi ştafetă seniori, alcătuită din Paul Brăbiescu, Ionuţ Zincă şi Ovidiu Muţiu. Craiovenii au mai obţinut şi a cincea medalie, de argint, prin Andra Anghel, la sprint. Sportivii medaliaţi sunt antrenaţi de Emilian Minoiu.
Daniela MITROI

Bidă, pe podium la Mangalia
Şahistul Mihai Eugen Bidă, legitimat la CS Universitatea Craiova, a ocupat locul trei la „Trofeul Callatis“, ediţia a 11-a, competiţie încheiată recent la Mangalia. Elevul lui Iulian Marcu a acumulat 6 puncte, fiind întrecut doar de Tiberiu Georgescu (Apa Nova Bucur), cu 8,5 puncte, şi Robin Alexandru Dragomirescu (CSS 1 Timişoara), cu 7,5 puncte. Competiţia a adunat la start sportivii de la cluburile afiliate la FR de şah şi invitaţi din Georgia, Estonia, Letonia, Lituania, Israel, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Moldova.
Daniela MITROI

Sprijin pentru atleţii juniori
în colaborare cu Boulder Wave

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Sorin Matei, a prezentat un proiect pentru promovarea atleţilor juniori specializaţi în alergări lungi. Programul este realizat în colaborare cu Boulder Wave Inc. şi firma Adidas. Şase-zece atleţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, vor fi pregătiţi pentru cursele lungi şi foarte lungi, de la 3.000 m, până la proba de maraton. Cantonamentele vor avea loc în România, sportivii beneficiind de asistenţă medicală şi ore de limba engleză. „Încercăm să finanţăm, cu ajutorul partenerilor, pregătirea viitoarelor generaţii de performeri. Ministerul Tineretului şi Sportului a fost de acord, când a aprobat bugetul, cu această strategie de a finanţa juniorii. Este un element foarte important pentru viitorul acestui sport. Vrem să finanţăm generaţiile tinere, pentru a nu se mai ajunge în situaţia actuală, de a avea din ce în ce mai puţini seniori valoroşi“, a spus Matei. La Campionatul Mondial de atletism, desfăşurat recent la Berlin, singura medalie pentru România, una de bronz, a fost obţinută la disc de Nicoleta Grasu, sportivă care, la 38 de ani, este la final de carieră.
Daniela MITROI

Românii şi-au aflat adversarii
la US Open

Cei opt reprezentanţi ai României la ultimul turneu de Mare Şlem de la US Open, care va debuta luni, şi-au aflat ieri adversarii din prima fază a competiţiei. La feminin, Sorana Cârstea (favorita numărul 24) va juca împotriva japonezei Ayumi Morita (66 WTA), Raluca Olaru se va confrunta cu Na Li (China, 19 WTA), Alexandra Dulgheru va avea o misiune grea cu Victoria Azarenka (Belarus), Edina Gallovits o va înfrunta pe Flavia Pennetta (Italia), iar Monica Niculescu va întâlni o jucătoare venită din calificări. La masculin, Victor Hănescu (cap de serie numărul 28) îl va avea în faţă pe americanul John Isner (55 ATP), Andrei Pavel va da piept tot cu un jucător al gazdelor, Robby Ginepri (75 ATP), iar Victor Crivoi va juca împotriva chilianului Paul Capdeville (88 ATP).
Alexandru VÎRTOSU

Echipajul feminin de dublu rame,
în finala CM

Barca feminină de două rame a României, formată din Camelia Lupaşcu şi Cristina Ilie, a reuşit să se califice în ultimul act, programat sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Poznan (Polonia), după ce a ocupat locul trei în semifinale. Cele două românce au fost cronometrate cu timpul de 7min.23s38/100, fiind devansate de echipajele din SUA (7min.19s55/100) şi Australia (7min.21s82/100). Duminică va evolua în finală şi echipajul feminin de 8+1 al României.
Alexandru VÎRTOSU

Moroşanu va lupta la Yokohama
Luptătorul K 1 Cătălin Moroşanu va lupta într-un superfight în cadrul galei Final Elimination 16 de la Seul, iar în cazul în care va învinge, va lupta într-un meci de rezervă din cadrul Marei Finale de la Yokohama. „Moroşanu nu va lupta în gală ca participant, ci într-un superfight, pentru că şi-a făcut deja un nume şi vinde foarte bine. Se aseamănă cu Bob Sapp în această privinţă. A fost invitat să lupte acolo şi cred că va face o figură bună. Dacă va reuşi să se impună, atunci va lupta într-un meci de rezervă la finala mare de la Yokohama“, a spus promotorul Eduard Irimia. Site-urile specializate în K1 anunţă deja că adversarul lui Moroşanu din superfight-ul galei de la Seul va fi coreeano-japonezul Taiei Kin, finalist la gala World Grand Prix Seul, de la începutul acestei luni. „Va fi cel mai important meci din cariera mea. Este incredibil că am ajuns aici. Sper să mă prezint cât mai bine şi să-l înving pe Kin, chiar dacă luptă la el acasă. Îmi doresc să ajung la cea mai mare gală din lume“, a spus Moroşanu. Singurul sportiv român calificat în gala Final Elimination 16 de la Seul este Daniel Ghiţă, câştigător al Grand Prix-ului de la Tokyo. Acesta va participa la o singură luptă, iar dacă o va câştiga va ajunge în Marea Finală de la Yokohama. Gala de la Seul este programată pe 26 septembrie.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS