19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljControale în toate şcolile din Dolj

Controale în toate şcolile din Dolj

Echipe desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj vor controla, de săptămâna viitoare,  toate unităţile de învăţământ, pentru a verifica situaţia lucrărilor de reparaţii şi igienizări, în vederea debutului în bune condiţii a anului şcolar 2009-2010. 

Colegiul Prefectural Dolj a votat vineri în unanimitate adoptarea unei hotărâri ce obligă ISJ Dolj să constituie echipe de control, care să se deplaseze la toate unităţile şcolare din judeţ, în care se desfăşoară activitatea didactică, şi care să verifice stadiul lucrărilor de reparaţii, renovări şi igienizări a imobilelor. Controalele trebuie făcute în perioada 1-8 septembrie, iar ISJ Dolj trebuie să centralizeze zilnic rezultatele controalelor, astfel încât, pe 9 septembrie, ISJ să fie în măsură să înainteze deja către Prefectura Dolj un raport detaliat al situaţiei din teritoriu, cuprinzând disfuncţionalităţile găsite, persoanele care se fac responsabile pentru întârzieri, precum şi termenele de remediere a deficienţelor. Vor fi verificate cu prioritate finalizarea lucrărilor de reparaţii, igienizarea spaţiilor de depozitare a alimentelor din programul „Laptele şi cornul“, repararea spălătoarelor, a grupurilor sanitare, precum şi accesul la şcoli a mijloacelor de transport care distribuie alimente.
Tot până pe 9 septembrie, şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj trebuie să încheie controalele şi să înainteze prefectului Florin Stancu propriul raport privind autorizarea sanitară a unităţilor şcolare, împreună cu măsurile dispuse şi termenele pentru înlăturarea deficienţelor. Responsabilitatea pentru ducerea la îndeplinire a acestei hotărâri le revine inspectorului şcolar general al ISJ Dolj şi directorului DSP Dolj.

Date contradictorii

În ceea ce priveşte stadiul igienizărilor din unităţile de învăţământ doljene, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Lelioara Nicola, a prezentat situaţia într-un fel la prefectură şi în alt fel – mai „umflat“ – pentru presă.
„În ceea ce priveşte procesul de igienizare din cadrul unităţilor de învăţământ, la această dată avem peste 65% din şcoli finalizate“, a raportat Lelioara Nicola în faţa prefectului de Dolj, vineri, la prânz, în cadrul Colegiului Prefectural.
„Din punctul nostru de vedere, peste 80% dintre unităţile de învăţământ din judeţ pot începe şcoala la această dată“, spusese cu doar o oră înainte, în cadrul unei conferinţe de presă la ISJ Dolj, aceeaşi Lelioara Nicola.
Inspectorul şcolar general al ISJ Dolj a arătat că sunt şi unităţi de învăţământ unde lucrările nu vor fi încheiate până la începutul anului şcolar 2009-2010. „Din păcate, vom avea şi unităţi de învăţământ care nici la 1 septembrie, ba chiar nici măcar la 15 septembrie nu vom încheia lucrările de reabilitare sau reparaţii, pe de o parte, pentru că sumele alocate sunt insuficiente, pe de altă parte, pentru că lucrările necesită un timp mai mare pentru finalizare. Aici este vorba de Grădiniţa nr. 30 Craiova, care mai are nevoie de 845.000 de lei, Grădiniţa nr. 43 „Nicolae Romanescu“, Brabeţi, Desa, Liceul Adventist, Şcoala cu clasele I-IV Coţofenii din Dos, campusul Bechet, de asemenea, Şcoala nr. 1 Dăbuleni, reabilitată prin Banca Mondială şi unde lucrările nu se pot termina mai devreme de un an“, a spus Nicola în cadrul conferinţei de presă de ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII