23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii le-au dat o lecţie tinerilor

Jandarmii le-au dat o lecţie tinerilor

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj a desfăşurat marţi, la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, o acţiune de informare a tinerilor privaţi de libertate, în vederea creşterii gradului de siguranţă civică şi prevenirii consumului de droguri.
Acţiunea se derulează în cadrul programului educaţional numit „Nu mă las pradă tentaţiilor!“, elaborat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi având parteneri Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. „Sfaturile preventive, promovarea unui comportament civic bazat pe respect  reciproc, dezvoltarea comportamentelor nonviolente, prevenirea delincvenţei juvenile, a consumului de droguri, a violenţei în sport, dar şi cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice au fost principalele mesaje transmise de reprezentaţii IJJ Dolj la întâlnirea cu tinerii“, a declarat lt. Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice din cadrul IJJ Dolj.
Încă de la începutul acestui an, cadrele IJJ desfăşoară astfel de acţiuni, scopul fiind acela de a reduce numărul faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea tinerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII