32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalvat de salvamontişti

Salvat de salvamontişti

Un bărbat de 72 de ani, din Petroşani, a fost salvat de o echipă de salvamontişti şi poliţişti ieri-dimineaţă, după ce s-a rătăcit pe munte, în apropierea staţiunii Rânca, din judeţul Gorj.
Potrivit şefului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, turistul Tiberiu Adolf Feornolend a sunat luni la 112 şi a anunţat că se află pe o stâncă şi nu mai poate coborî. Echipele de căutare au pornit în direcţia pe care bărbatul le-a indicat-o. Turistul a fost localizat în jurul orei 1.30, într-o zonă denumită Valea Dâlbanului, în care, săptămâna trecută, au fost găsite rămăşiţele umane ale unui copil.
Bărbatul a fost coborât teafăr de pe munte, ieri-dimineaţă, de echipele de salvamontişti. Operaţiunile de căutare au fost îngreunate de faptul că turistul a rămas fără baterie la telefon, dar şi de lăsarea nopţii. Aproximativ 20 de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti au pornit în căutarea bărbatului, care a fost găsit la cota 1900.
„Omul a povestit că, la sfârşitul săptămânii trecute, a plecat singur într-o drumeţie pe munte, la câţiva kilometri de zona montană Rânca. El a anunţat la 112 că este blocat pe o stâncă şi nu mai ştie încotro să se deplaseze. Operaţiunile de recuperare a bătrânului au fost îngreunate nu doar de terenul extrem de accidentat, ci şi de întuneric şi de temperaturile scăzute. A avut norocul că era cât de cât echipat pentru munte şi, în plus, a avut o lanternă cu care semnaliza din când în când“, a spus Sabin Cornoiu. Bărbatul a refuzat să meargă la spital, rămânând la cabana Salvamont pentru a se odihni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS