24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPesediştii şi liberalii au bătut palma

Pesediştii şi liberalii au bătut palma


Social-democraţii şi liberalii gorjeni au ajuns la o înţelegere în privinţa susţinerii unui candidat comun la alegerile din Turburea, în turul al doilea urmând să se confrunte Daniela Ursulescu, de la PNL, şi pedelistul Ion Bârcă.

Pesediştii gorjeni şi-au trădat colegii democrat-liberali din alianţa aflată la guvernare şi au decis ca în turul al doilea de scrutin ce va avea loc pentru desemnarea primarului din Turburea să o susţină pe candidata Daniela Ursulescu, de la PNL. În primul tur al alegerilor pentru şefia Primăriei Turburea, Daniela Ursulescu a obţinut 1.076 de voturi, iar pedelistul Ion Bârcă, 859. În mod surprinzător, candidatul PSD, Teodor Iloiu, fost primar al comunei, nu a reuşit să strângă decât 267 de voturi. De precizat că la urne s-au prezentat 2.515 alegători cu drept de vot din totalul de aproximativ 3.500. Liderii PSD Gorj, în frunte cu preşedintele Florin Cârciumaru şi cu preşedintele executiv Ion Călinoiu, s-au declarat mulţumiţi de modul în care se prezintă partidul pe care îl conduc, punând eşecul de la Turburea pe seama democraţiei interne din cadrul filialei judeţene a PSD. Astfel, Florin Cârciumaru a explicat că Biroul Judeţean de conducere al PSD nu a făcut altceva decât să meargă pe mâna organizaţiei locale care l-a propus candidat pe Teodor Iloiu.

„Ne sfătuim susţinătorii să voteze cu Ursulescu“

În timp ce susţin că sunt tot mai uniţi în interiorul PSD, după eşecul de la Turburea, Călinoiu şi Cârciumaru se contrazic şi declară că vor lua măsuri împotriva organizaţiei din comuna respectivă şi îi vor retrage sprijinul politic lui Teodor Iloiu. Fiind consilier local, Iloiu îşi va pierde, prin urmare, această calitate. Fără să recunoască faptul că s-a înţeles cu Dan Ilie Morega pentru un post de viceprimar în Turburea, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a afirmat că le va cere susţinătorilor şi simpatizanţilor PSD să o voteze, la alegerile din această duminică, pe candidata liberală, Daniela Ursulescu: „În perioada următoare, organizaţia de la Turburea va fi dizolvată şi va avea o conducere interimară, care va pregăti noi alegeri. Lui Teodor Iloiu i se va retrage sprijinul politic şi va rămâne, implicit, şi fără postul de consilier. În locul său va fi următorul clasat pe listă la alegerile locale. În ceea ce priveşte turul al doilea de scrutin, noi nu avem cum să nu fim alături de cei mai buni şi recunoaştem acest lucru. Le voi recomanda tuturor celor care au votat cu PSD săptămâna trecută să voteze cel mai bun candidat. Ne sfătuim susţinătorii să voteze cu Ursulescu“, a menţionat Ion Călinou, preşedintele executiv al PSD Gorj, partid care se află în alianţă la guvernare cu PD-L, condus în Gorj de Cosmin Popescu şi Ionel Manţog. Decizia liderilor PSD de a susţine un liberal în turul al doilea la Turburea nu este deloc surprinzătoare, având în vedere că unul dintre adjuncţii lui Călinoiu de la consiliul judeţean e tot un penelist, respectiv vicepreşedintele Radu Angheloiu.

Morega îşi protejează noii aliaţi  

La rândul său, deputatul Dan Ilie Morega, preşedinte al PNL Gorj, a declarat că se află în campanie electorală şi i-a criticat dur pe reprezentanţii PD-L Turburea, care au folosit mijloace neortodoxe pentru a intra cu Ion Bârcă în turul al doilea. Morega nu a spus nici un cuvânt despre pesedişti, menţionând doar că aceştia s-au lăudat degeaba cu Teodor Iloiu. Liderul liberal a cerut sprijinul poliţiei judeţene şi l-a ameninţat pe inspectorul-şef Salvador Caragea că-i va cere ministrului de interne să-l demită, dacă nu se va implica în derularea corectă a turului al doilea de la Turburea: „La primul tur, unii umblau cu banii în buzunare şi îi împărţeau, iar poliţiştii stăteau rezemaţi de maşini. Am făcut plângeri la Biroul de circumscripţie şi cei de acolo le-au trimis la poliţie. Poliţiştii au venit la noi şi ne-au spus că au găsit nişte pedelişti şi pesedişti, dar că sunt la guvernare şi se înţeleg ei. Vrem ca la turul al doilea să nu mai vedem încălcări ale legii şi să se desfăşoare totul corect. Să nu mă pună Caragea în situaţia să îi fac o interpelare ministrului Nica şi să îi cer să îl demită. Dacă nu se descurcă la alegerile dintr-o comună, ce o să se întâmple la prezidenţiale?“, a întrebat Morega, care s-a declarat extenuat de munca pe care a depus-o până în prezent la Camera Deputaţilor, deşi statistica oficială arată că se află în clasamentul aleşilor cu cele mai puţine prezenţe la şedinţe. Comisarul-şef Salvador Caragea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, nu a dorit să comenteze declaraţia lui Dan Ilie Morega, menţionând că nu vrea să se implice în dispute politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU