20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTârguri fără autorizaţie de funcţionare în Mehedinţi

Târguri fără autorizaţie de funcţionare în Mehedinţi

Oamenii din oraşul Vânju Mare, judeţul Mehedinţi, care vin în târg să vândă păsări sau animale sâmbăta sau duminica, nu pot să intre deoarece acesta nu are autorizaţie de funcţionare.
În aceste condiţii, ţăranii îşi sacrifică animalele şi vând carnea pe marginea drumului, sub nasul poliţiei. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Mehe-dinţi susţin că sunt la curent cu ilegalităţile, dar le acceptă pentru că ştiu că viaţa e grea când nu ai din ce trăi.
Ţapi ispăşitori pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare au fost scoase primăriile, care nu îşi dau interesul pentru autorizarea celor cinci târguri din judeţ, toate funcţionând în astfel de condiţii.
„Ar fi o problemă socială dacă am închide definitiv. Negoţul la târg este singurul venit al oamenilor de la ţară, care pe asta se bazează. Nici unul dintre târguri nu are autorizaţie de funcţionare. Noi răspundem dacă s-ar comercializa în incintă, iar dacă se vinde pe marginea drumului, răspund poliţia şi primăria. Voi solicita o întâlnire cu primarii localităţilor unde avem târguri şi le voi explica faptul că este nevoie să creeze condiţii pentru autorizare, cum ar fi loc de sacrificare cu gresie, faianţă, apă curentă rece şi caldă şi multe altele. Îi putem amenda la nesfârşit, dar asta nu e o soluţie“, a declarat directorul DSV Mehedinţi, Sorin Jianu.
Nici primarul din Vânju Mare nu este străin de situaţia târgului, dar spune că, deocamdată, nu sunt bani pentru autorizaţia de funcţionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU