23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspectat că şi-a omorât fratele

Suspectat că şi-a omorât fratele

Un tânăr de 24 de ani, din Balş, este anchetat de poliţie întrucât este bănuit că şi-a omorât fratele mai mare. Cei doi s-au certat din cauza unei moşteniri, iar unul dintre ei a murit, înjunghiat cu un cuţit.

Claudiu Zamfir, de 34 de ani, din satul Oboga de Mijloc, comuna Oboga, a murit duminică seară în urma unei încăierări cu fratele său, Cosmin, de 24 de ani. Băuţi fiind, cei doi s-au luat la ceartă din cauza unei moşteniri, susţin vecinii. Conflictul dintre aceştia a degenerat într-o bătaie în toată regula. Cosmin ar fi luat un cuţit şi şi-ar fi înjunghiat fratele în zona inimii, spun rudele, după care ar fi aruncat cuţitul în şanţ. Bărbatul rănit a luat cuţitul şi a încercat să-şi lovească fratele, dar n-a mai apucat. După ce a fugit câţiva metri, a căzut secerat, într-o baltă de sânge. Totul s-a întâmplat sub ochii concubinelor celor doi fraţi. Acestea au încercat să îi despartă, dar fără succes. La faţa locului s-a deplasat imediat o ambulanţă, însă medicii nu au mai putut decât să constate decesul.
Cazul a fost preluat de poliţişti şi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, pentru cercetări. „Poliţia a fost sesizată prin 112 despre faptul că o persoană este decedată în comuna Oboga. La faţa locului s-au deplasat o echipă operativă şi un procuror. În continuare, se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a decedat bărbatul“, a declarat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

„Nu i-am putut opri“

Concubinele celor doi fraţi susţin că aceştia s-au luat la ceartă deoarece cel mic intenţiona să mai cumpere alcool, iar celălalt a refuzat. „Venisem cu Cosmin în vizită pe la fratele lui şi soţia acestuia. Ei, bărbaţii, s-au apucat de băut. Au consumat vreo patru sticle de bere, iar la un moment dat Cosmin a zis să mai cumpere încă una. Claudiu nu a mai vrut şi aşa s-au luat la ceartă. S-au bătut cu pumnii şi cu pietre. Cosmin a luat apoi un cuţit din casă şi l-a înjunghiat pe fratele său, după care a aruncat cuţitul. Claudiu l-a luat şi a început să-l alerge  pe Cosmin, dar nu l-a mai prins. Am încercat să-i despărţim, şi eu, şi cumnata mea, dar nu i-am putut opri. Claudiu a căzut apoi pe asfalt şi dus a fost“, povesteşte Ionica Dumitru, concubina lui Cosmin Zamfir. Acesta a fost audiat, mai multe ore, la postul de poliţie din comună. Potrivit anchetatorilor, bărbatul îşi susţine nevinovăţia.

Expertiză ADN

Anchetatorii nu au putut stabili deocamdată dacă bărbatul mort a fost înjunghiat de fratele său sau dacă s-a rănit singur cu cuţitul, în momentul în care a căzut. Nici medicul legist nu a putut stabili de cine a fost provocată rana pe care victima o are în zona pieptului. Potrivit procurorului care anchetează cazul, Eugen Iacobescu, în cauză a fost dispusă o expertiză ADN, pentru a se stabili cu exactitate cui aparţin urmele de pe mânerul cuţitului. În prezent, Cosmin Zamfir este cercetat în stare de libertate pentru infracţiunea de tentativă de omor. Claudiu Zamfir a lăsat în urma sa doi copii, de doi şi cinci ani.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS