17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPodurile şi râurile, la control

Podurile şi râurile, la control

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, a început să verifice obiectivele importante din judeţ, la care lucrările au demarat de mai mulţi ani şi nu au mai fost finalizate.
Primul intrat în vizorul autorităţilor este podul de la Cerneţi, care este luat de apă de fiecare dată când plouă.
Deja două poduri importante, respectiv cel de la Câmpu Mare şi cel de la Ilovăţ, au fost redeschise traficului. De curând, Marius Bălu a participat la inaugurarea celor două poduri, lucrări pentru care au fost alocate 34 de milioane de lei.
„Termenul de finalizare a podului de la Câmpu Mare a fost de patru luni şi jumătate, dar s-a executat mai repede. Podul are 100 de metri lungime, trei deschideri a câte 22 de metri, iar pilonii au fost turnaţi la o adâncime de 19 metri sub nivelul apei, astfel încât nici o viitură să nu-l mai doboare“, a declarat preşedintele consiliului judeţean.
Pentru podul de la Ilovăţ s-a cheltuit în jur de un milion de lei, iar până la sfârşitul anului se va relua circulaţia şi pe cele două poduri din comuna Iloviţa, pe cel din comuna Corcova şi pe cel de la Cerneţi.
Nici râurile nu au scăpat din vizorul autorităţilor, care au pus la punct un program de regularizare a unor râuri din judeţ. Este vorba de râurile Racovăţ, Coşuştea şi Topolniţa, acestea urmând să fie regularizate cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei. „Conform acestor proiecte, se au în vedere consolidarea albiei cursurilor de apă pe o distanţă de circa 20 de kilometri, execuţia unor diguri de dirijare pe circa cinci kilometri şi stabilizarea malurilor pe aproximativ zece kilometri. Aceste lucrări de regularizare sunt deosebit de importante pentru apărarea localităţilor contra inundaţiilor, pentru protecţia unor noi artere de circulaţie de interes judeţean, dar şi pentru prevenirea alunecărilor de pe versanţi“, a declarat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, Cristian Mură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS