24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDragostea lui, matematica

Dragostea lui, matematica

Alexandru Ciolan, singurul reprezentant al României la Olimpiada Internaţională de Geometrie din Rusia, s-a întors acasă cu menţiune.

Olimpicii olteni continuă să adune lauri la olimpiade şi concursuri internaţionale. Alexandru Ciolan este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina şi este pasionat de matematică şi de ştiinţele exacte. El a participat la sfârşitul lunii trecute la Olimpiada Internaţională de Geometrie „I.F. Şarîghin“, care s-a desfăşurat în Ratmino, un orăşel de lângă capitala Rusiei, Moscova.
Alex s-a întors acasă cu menţiune, mărturisind că această competiţie a fost foarte dificilă. Olimpicul oltean a reuşit să-şi facă şi mulţi prieteni din celelalte ţări care au participat la olimpiada din Rusia. „Concursul a fost dificil, au fost două zile cu probleme foarte grele. A fost frumos, dar greu. Mi-am făcut şi foarte mulţi prieteni“, a spus el.

„Mi-era teamă că o să mă plictisesc vara asta“

Alex a spus că olimpiada din Rusia i-a oferit o experienţă interesantă şi un mod plăcut să-şi petreacă vacanţa. „Chiar a fost o experienţă şi mi-a lăsat o impresie plăcută. Am prins vreme frumoasă şi am vizitat Kremlinul şi Piaţa Roşie din Moscova. Mi-era teamă că o să mă plictisesc vara asta, dar n-am avut când“, a povestit Alex.
Tânărul matematician de la „Ion Minulescu“ recunoaşte că pasiunea pentru matematică a moştenit-o de la părinţii săi, ambii profesori de matematică: „Dacă nu mi-ar fi insuflat părinţii mei dragostea pentru matematică, s-ar fi întâmplat ceva mai devreme sau mai târziu“.
Printre trofeele cucerite de Alex se numără medalia de argint la Balcaniada din 2007, desfăşurată în Bulgaria, şi patru medalii la olimpiadele naţionale. El aşteaptă cu nerăbdare să se reia concursurile şcolare şi până atunci va pleca cu părinţii pe Litoral: „O să înceapă concursurile de matematică interjudeţene, iar la iarnă, olimpiada cu faza locală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII