19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMotorină în două fântâni din Găneasa

Motorină în două fântâni din Găneasa

În două fântâni din satul Izvoru, comuna olteană Găneasa, s-au găsit urme de produse petroliere, într-una dintre ele fiind şi o sticlă de jumătate de litru cu motorină. Autorităţile locale şi cele de mediu au demarat o anchetă în acest caz.

Locuitorii din satul Izvoru, comuna Găneasa, au observat sâmbătă, 15 august, că apa din două fântâni avea urme de motorină sau de benzină. Mai mult, în una dintre ele a fost găsită o sticlă de jumătate de litru cu motorină.
Oamenii au anunţat imediat poliţia. „În prima fântână s-au găsit pete de unsoare, iar apoi mi-a spus vecinul că s-a turnat motorină. Am anunţat toţi vecinii şi după aceea, primăria. Au venit cu pompe şi le-au curăţat“, a povestit Grigore Raliţă, localnic.
La faţa locului a ajuns şi o echipă a Gărzii de Mediu, care a dispus îndepărtarea substanţelor petroliere şi închiderea respectivelor fântâni. „Am fost anunţaţi că cineva din Găneasa a deversat în două fântâni produse petroliere. O echipă a noastră a constatat că în apă se aflau substanţe uleioase. Fântânile au fost curăţate şi sigilate“, a declarat Aurora Mandache, purtătoare de cuvânt a Comisariatului Olt al Gărzii de Mediu. Aceasta a precizat că fântânile din apropiere nu au fost afectate.
Poliţia din localitate a demarat o anchetă în acest caz. „Am curăţat fântânile împreună cu administraţia locală şi continuăm cercetările“, a declarat Nicolae Vasiloaica, şeful Postului de Poliţie Găneasa.

„Cineva a aruncat intenţionat“

Oamenii povestesc că respectivele fântâni sunt de mai mult timp mărul discordiei între vecini, care se acuză reciproc că iau prea multă apă. Aceştia sunt convinşi că unul dintre localnici a aruncat acea sticlă cu motorină în fântână. „Toţi oamenii s-au certat pe aici şi nu se lăsau unii pe alţii să ia apă. Cred că de la asta s-a pornit. Cineva a aruncat intenţionat“, a spus Eugenia Raliţă.
Marinel Irodie, viceprimarul din Găneasa, nu înţelege cine ar fi putut face acest lucru: „Unii zic că ar fi politic, alţii că cineva ar fi vrut să repare cablul de acolo şi i-ar fi căzut ceva înăuntru. Este o situaţie ciudată“.

Se aşteaptă rezultatele

Viceprimarul susţine că va face toate demersurile pentru ca apa din cele două fântâni să fie folosită cât mai curând de oamenii din satul Izvoru. „În acea zonă este apă la foarte mare adâncime şi nu au toţi fântâni, de aceea cele două sunt foarte importante pentru oameni. Astăzi (marţi – n.r.) au venit cei de la Direcţia pentru Sănătate Publică Olt şi au luat probe de apă. Vom vedea rezultatele în zilele următoare“, a afirmat Irodie.
Cele două fântâni din satul Izvoru rămân închise până când se va primi un rezultat de la Direcţia de Sănătate Publică, în urma analizei apei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS