20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGreva foamei pentru apărarea caselor

Greva foamei pentru apărarea caselor

Un bărbat a făcut greva foamei trei zile, iar alţi 20 au protestat ieri în faţa sediului primăriei comunei Izvorul Bârzii, judeţul Mehedinţi pentru ca autorităţile să interzică traficul maşinilor de mare tonaj prin localitate. Oamenii se plâng că rabele care transportă de dimineaţă până seara balast le-au distrus casele.
Ca ultimă soluţie, localnicii disperaţi au organizat un protest în faţa primăriei. De asemenea, în ziua de Sfânta Maria, unul dintre nemulţumiţi şi-a pus la gât o pancartă pe care era inscripţionat „Greva Foamei“ şi nu s-a mai mişcat de pe scara primăriei.
„Aici stau de pe 15 august pentru că nu mai ştiu ce să fac. Cade casa pe mine şi pe familie din cauza trepidaţiilor de la maşinile cu piatră sau ce cară toată ziua! Trec cu viteză prin sat de ne este frică să mai ieşim din curte. Primăria trebuie să facă ceva, eu nu mă mut de aici“, a spus grevistul.
Alţi 20 de cetăţeni au intrat peste primar şi au spus că ei nu mai suportă să vadă cum în fiecare zi li se distrug şi mai mult casele pentru care au muncit o viaţă.
„Domnule primar, nu mai putem suporta! Noi nu le mai dăm voie să intre în comună! Dacă dumneavoastră îi lăsaţi, noi ne punem în mijlocul drumului, să treacă peste noi. Aţi spus că o să luaţi măsuri, dar maşinile tot circulă prin sat. Să nu mai circule aşa de mult, să încarce mai puţin! Se mişcă pereţii de zici că acum cade mobila în capul nostru. Nu este posibil aşa ceva!“, îi strigau oamenii primarului.
Edilul comunei spune că el este de partea cetăţenilor şi că, printr-o hotărâre de consiliu local, s-a decis ca maşinile de mare tonaj să nu circule în zilele de sâmbătă şi duminică, iar în celelalte încărcătura să nu depăşească 16 tone. În caz contrar, poliţia ar trebui să-i sancţioneze pe cei care nu respectă regulile.
„Eu îi înţeleg pe oameni şi le-am promis că vom face ceva. Ştiu că trepidaţiile produse de maşinile de mare tonaj sunt puternice, pentru că şi eu le simt când sunt la birou. De aceea am hotărât în consiliul local ca în zilele de sâmbătă şi duminică să nu se mai circule deloc. În celelalte zile, maşinile trebuie să nu transporte mai mult de 16 tone, să circule cu 30 de kilometri la oră. Dacă aceste reguli nu vor fi respectate, atunci trebuie să intervină poliţia să îi sancţioneze pe cei care le încalcă“, a declarat primarul comunei Izvorul Bârzii, Horia Balica.
După ore bune de discuţii, s-a căzut de acord ca firma ale cărei camioane cu balast traversează comuna Izvorul Bârzii să fie obligată să respecte regulile votate în consiliul local sau să îşi găsească o rută ocolitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII