22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte ştiri

Daniela Ursulescu, favorită în cursa pentru Primăria Turburea
Alegerile pentru postul de primar la Turburea vor avea loc pe 23 august. Postul a rămas vacant în urma decesului edilului Daniel Ursulescu, victima unui accident de circulaţie. Ultimele sondaje de opinie efectuate înaintea alegerilor la Turburea o scot învingătoare pe candidata liberalilor, Daniela Ursulescu, soţia fostului edil. Preşedintele liberalilor gorjeni, Dan Ilie Morega, o susţine pe aceasta în cursa pentru ocuparea postului de primar al comunei Turburea, deşi ea mai are doi contracandidaţi, bine cotaţi. Morega, preşedintele PNL Gorj, crede că pe 23 august învingătoare va ieşi Daniela Ursulescu, dornică să continue proiectele începute de soţul său.
Mihaela FLOROIU

19 depozite înscrise la „Primul siloz“

Programul naţional prin care agricultorii pot lua credite bancare garantând cu cerealele avansează rapid în Olt. În total, 19 depozite de cereale au solicitat autorizare pentru a putea depozita recoltele oltenilor. O parte dintre acestea au primit deja acceptul din partea ministerului, în timp ce altele au depus documentele solicitate şi aşteaptă un răspuns.
Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Olt vor merge în control la depozitele acceptate de minister, pentru a verifica dacă datele înscrise pe documente sunt reale. „La fiecare depozit va merge Organismul de Audit de la nivelul Direcţiei, format din doi reprezentanţi ai DADR şi unul de la Administraţia Fiscală. Prima verificare va avea loc, probabil, la depozitele firmei Uniconfex, care ne-a anunţat deja că putem merge în control“, a explicat Maria Pavăl, purtătoarea de cuvânt a DADR Olt.
Din cele 19 depozite care au solicitat autorizarea, 14 au primit deja acceptul de la minister, iar celelalte au depus la timp documentele de autorizare, dar nu au primit încă un răspuns.
Viorel VÂRBAN

Concurs pentru jurnaliştii gorjeni
Jurnaliştii gorjeni pasionaţi de concursurile automobilistice vor participa la un concurs de maşini buggy organizat de Clubul „A.C. Rideri“ din Târgu Jiu. Competiţia se va desfăşura pe 15 şi 16 august. Şapte autovehicule de acest fel vor fi puse la dispoziţia jurnaliştilor. Câştigătorii vor fi premiaţi cu diplome şi cupe, iar, în plus, vor beneficia de un zbor cu un avion de mici dimensiuni. Competiţia se află la cea de-a II-a ediţie. Vasile Şerban, preşedintele „A.C. Rideri“, a spus că la concurs vor participa doar jurnaliştii care deţin permis de conducere.
Alin Ion

Falsă călugăriţă, cercetată de poliţişti
O gorjeancă de 33 de ani, din comuna Baia de Fier, este cercetată de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Sâmbătă dimineaţă, agenţii din cadrul Postului de Poliţie Jupâneşti au identificat-o în satul Pârâul-Boia pe Valentina L., care încerca să valorifice icoane cetăţenilor. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză s-a prezentat mai multor localnici că este măicuţă la o mănăstire şi că încearcă să strângă sume de bani pentru renovarea locaşului de cult. Din păcate, trei oameni au fost induşi în eroare în acest fel şi i-au dat femeii sume de bani cuprinse între 36 şi 50 de lei. Poliţiştii au recuperat prejudiciul cauzat victimelor, respectiv suma de 136 de lei, şi i-au întocmit Valentinei dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. De asemenea, falsa călugăriţă a fost sancţionată, iar cele trei icoane pe care le oferea spre comercializare, fără a deţine documente de provenienţă, au fost ridicate în vederea confiscării.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS