15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞcoală de pilotaj pentru maşini buggy şi avioane, la Târgu Jiu

Şcoală de pilotaj pentru maşini buggy şi avioane, la Târgu Jiu

O şcoală de pilotaj pentru maşinile de tip buggy va fi înfiinţată la Târgu Jiu, în cadrul Clubului „A.C. Rideri“. Pasionaţii de automobilism vor putea învăţa să piloteze aceste maşini care sunt fabricate chiar de preşedintele clubului, Vasile Şerban. „A.C. Rideri“ dispune în momentul de faţă de şapte maşini buggy. În paralel, Vasile Şerban intenţionează să deschidă în cadrul clubului şi cursuri de pilotaj pentru avioane uşoare şi de sărituri cu paraşuta. „Sperăm ca şcoala de pilotaj pentru maşinile buggy şi avioanele uşoare, precum şi cursurile de sărituri cu paraşuta să înceapă din vara anului viitor. Cu sprijinul Primăriei Târgu Jiu, pista de buggy şi de motocros va fi modernizată, iar aerodromul va fi amenajat. Printr-o sponsorizare, vom primi un hangar pentru avionul care va fi folosit“, a spus Vasile Şerban. Acesta a menţionat că şcoala de pilotaj pentru maşinile buggy va fi unică în ţară.
Clubul „A.C. Rideri“ a început activitatea în urmă cu nouă ani, iar după doar câteva luni au apărut şi primele maşini buggy.

Tatăl pilotului mort la Clinceni, instructor la Târgu Jiu

Potrivit lui Vasile Şerban, de şcoala de pilotaj se va ocupa instructorul Gheorghe Uţă, care, acum ceva timp, a suferit o dramă prin pierderea fiului său în urma unui accident aviatic. „Va pune la dispoziţie un avion pentru cursurile de pilotaj. Este un pilot cu foarte mare experienţă. Din păcate, fiul lui, care era tot pilot, a murit într-un accident la Clinceni… A venit la Sărbătoarea Narciselor şi i-a plăcut faptul că primăria s-a implicat foarte mult în sprijinirea acestor discipline sportive şi în amenajarea bazei clubului «Rideri». Este o activitate sportivă nouă pentru judeţul Gorj, dar cred că în scurt timp va avea foarte mulţi adepţi“, a declarat Vasile Şerban. Fiul lui Gheorghe Uţă s-a prăbuşit cu un aparat de zbor în urmă cu aproximativ o lună la Clinceni şi a decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS