17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProcurorul Vlădoianu, trimis acasă

Procurorul Vlădoianu, trimis acasă

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a trimis acasă pe procurorul Marius Vlădoianu, de la Parchetul Tribunalului Dolj. În şedinţa din 23 iulie, Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea lui din funcţie, până la soluţionarea recursului formulat de acest magistrat împotriva Hotărârii nr. 7 din 21 mai 2009, prin care a fost exclus din magistratură.
Reamintim că Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis în luna mai excluderea din magistratură a procurorului Vlădoianu, în urma scandalului izbucnit în jurul punerii în libertate a lui Serghei Gorbunov de către Tribunalul Dolj. „Sancţiunea disciplinară a excluderii din magistratură a fost aplicată deoarece s-a reţinut că domnul procuror a săvârşit abaterea disciplinară constând în exercitarea funcţiei cu rea-credinţă“, se menţionează într-un comunicat al CSM.
Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor stipulează că judecătorii şi procurorii răspund disciplinar pentru abaterile de la îndatoririle de serviciu şi pentru faptele care afectează prestigiul justiţiei. Împotriva acestei hotărâri, Vlădoianu a formulat recurs, care va fi soluţionat de completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Până la soluţionarea recursului, procurorul va trebui să stea însă acasă, fără salariu.
Aceeaşi sancţiune, a excluderii din magistratură, a primit-o şi judecătoarea Maria Nicola de la Tribunalul Dolj, care a întrerupt executarea pedepsei lui Serghei Gorbunov, punându-l în libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII