17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist în comă după un accident rutier

Poliţist în comă după un accident rutier

Un agent de poliţie din judeţul Dolj a fost internat ieri-dimineaţă la Spitalul de Urgenţă Craiova în comă de gradul III, după ce s-a izbit violent cu maşina pe care o conducea de un gard de beton.

Ajutorul şefului de post din Ostroveni – judeţul Dolj, agentul Daniel Andrei Danciu, de 23 de ani, din localitatea Dăbuleni, conducea ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, în Ostroveni, un autoturism Opel Astra, proprietate personală. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, din primele verificări s-a stabilit că poliţistul, care se deplasa pe un drum comunal dinspre Lişteava, la intersecţia cu DN 55A, nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, a pierdut controlul direcţiei, după care a părăsit partea carosabilă şi a intrat în gardul de beton al unei locuinţe. În urma impactului violent, agentul a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar autoturismul a fost avariat în proporţie de 80 la sută, potrivit estimărilor poliţiştilor de la Rutieră. Acul vitezometrului s-a oprit la 105 km/h. Agentul Danciu era singur în maşină.
Medicii craioveni au explicat că tânărul a fost adus la spital în comă de gradul III, starea sa fiind gravă. „În prezent (ieri, ora 12.00 – n.r.) pacientul este internat în Clinica de Terapie Intensivă, în comă de gradul III. Acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, este intubat, fiind în stare gravă“, a precizat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova.

I-a fost suspendat permisul de trei ori

Poliţiştii doljeni au comunicat că, la ora producerii accidentului, agentul era în timpul liber, îmbrăcat în civil, urmând să intre de serviciu peste patru ore, la 8.00. Daniel Andrei Danciu a absolvit Şcoala de Agenţi de la Câmpina în 2006. După absolvire a fost transferat la Poliţia din Dăbuleni, după care a plecat un an în Bucureşti. Pe 15 iulie 2009 a fost transferat ca ajutor de şef la Postul de Poliţie Ostroveni. Tânărului i-au fost recoltate probe biologice, în baza cărora urmează să se stabilească dacă acesta a consumat băuturi alcoolice. Poliţiştii au mai explicat că, până acum, agentul Danciu a rămas de trei ori fără permisul de conducere, obţinut în anul 2007.
În acelaşi an i-a fost suspendat carnetul o dată pentru două luni pentru neacordare de prioritate şi o dată pe o perioadă de trei luni pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale. În luna aprilie a acestui an, agentului Danciu i-a fost din nou suspendat permisul de conducere, tot pentru depăşirea vitezei legale, în judeţul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII