34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Spiru Haret“ se opune închiderii centrelor ID

„Spiru Haret“ se opune închiderii centrelor ID

George Nicolau, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Spiru Haret“ (USH), a declarat că raportul întocmit de Ministerul Educaţiei încalcă legea, motiv pentru care USH nu va pune în aplicare cerinţele de întrerupere a admiterii pentru învăţământul la distanţă al universităţii. El a amintit că deja există pe rol un proces prin care „Spiru Haret“ cere în instanţă suspendarea HG nr. 749/2009, care interzice universităţii organizarea examenului de admitere. Nicolau a precizat că USH nu a intrat în posesia raportului final, prezentat sâmbătă de ministrul Ecaterina Andronescu în şedinţa extraordinară de guvern, şi că universitatea nu a fost contactată de vreun reprezentant al Ministerului Educaţiei.
Ieri, USH a menţionat, într-un comunicat de presă, că nu va sista admiterea universitară, aşteptând ca instanţa să se pronunţe. De asemenea, Nicolau a precizat că universitatea nu va retrage cele 92 de titluri universitare, aşa cum a cerut Ecaterina Andronescu sâmbătă.
Ministerul Educaţiei a decis sâmbătă închiderea centrelor teritoriale de ID ale Universităţii „Spiru Haret“ şi invalidarea a 92 de titluri universitare. „În cazul în care universitatea nu aplică măsurile prezentate în vederea intrării în legalitate, ministerul va declanşa procedurile de intrare în lichidare“, a spus Ecaterina Andronescu.
Pe lângă centrele teritoriale de învăţământ la distanţă de la „Spiru Haret“, Ministerul Educaţiei a decis şi închiderea celor nouă centre din străinătate. De asemenea, USH nu mai poate organiza examenele de licenţă, până la verificarea ARACIS.
Mai mult, carta universitară de la „Spiru Haret“ a fost anulată, a spus ministrul educaţiei, pentru ca regulamentul să fie actualizat, incluzând aici şi stabilirea unei noi proceduri pentru alegerea rectorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII