11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii protestează pentru bani

Poliţiştii protestează pentru bani

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex“, filiala Dolj, a anunţat ieri declanşarea unor mişcări de protest, poliţiştii doljeni fiind nemulţumiţi de faptul că trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-şi plăti chiriile, dar şi pentru că au rămas fără bani pentru echipament şi primele de vacanţă. Vicepreşedintele grupării sindicale Dolj, Ion Ciciu, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 600 de poliţişti vor protesta mâine, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova. Mitingul va începe la ora 10.00 şi va dura două ore. „Aşteptăm la acest miting de protest peste 600 de poliţişti din Dolj şi din celelalte judeţe ale Olteniei, membrii fiind arondaţi la sindicatul nostru de la Dolj. Sperăm să fie cât mai mulţi şi să nu ni se mai pună piedici ca în trecut, când se organizau razii, acţiuni şi evaluări numai pentru a nu ajunge la proteste“, a explicat Ion Ciciu. Acesta a mai precizat că poliţiştii, mai ales cei de la posturile rurale, din cauza bugetului foarte mic alocat în acest an, sunt nevoiţi să ceară coli de scris sau combustibil la primăriile din localitate pentru a putea să-şi facă treaba.
„Trecem la proteste pentru că nu suntem de acord că, începând din această lună, ni s-au tăiat primele de vacanţă, compensaţiile de chirie şi norma de echipament. De asemenea, am înţeles că vor scădea veniturile salariale cu 20 la sută“, a mai spus Ion Ciciu.
Ministrul administraţiei şi internelor, Dan Nica, a anunţat că angajaţii ministerului care lucrează în alte localităţi decât cele unde au locuinţa vor fi transferaţi în oraşele de domiciliu, pentru a nu se mai plăti chiriile. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în prezent, sunt analizate rapoartele întocmite de poliţiştii care vor să se mute în localităţile de domiciliu, acestea fiind aprobate în măsura în care mutarea poliţiştilor nu va afecta viteza de reacţie a instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII