10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFetiţă de nouă ani, violată de verişorul său

Fetiţă de nouă ani, violată de verişorul său

O minoră de  nouă ani a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova marţi noapte, în stare de şoc şi cu  hemoragie puternică, după ce a fost violată de un verişor al său de 16 ani.

Reprezentanţii Inspectora-tului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au explicat că, marţi noapte, poliţiştii au fost sesizaţi de medicii Spitalului de Urgenţă Craiova că la ei s-a prezentat o fetiţă de nouă ani din comuna Drănic, care avea leziuni specifice unui viol. În urma verificărilor, poliţiştii doljeni au stabilit că aceasta a suferit leziunile în aceeaşi seară, în Drănic, iar întrucât copila a afirmat că a fost abuzată de mama şi de concubinul său, oamenii legii au început audierile. S-a constatat că mama şi concubinul ei nu au avut nici o implicare, responsabil de rănile suferite fiind un verişor al fetei, Florentin Cătălin M., de 16 ani, din aceeaşi localitate. Cei doi se întorceau marţi seară de la o mătuşă a copilei din Teasc, iar când au ajuns în apropierea locuinţei tânărului, acesta, sub ameninţări, a forţat-o să intre în casă, unde a violat-o. Pentru că fetiţa avea o hemoragie abundentă, Florentin a determinat-o tot prin ameninţări să spună că a fost agresată de părinţii ei, după care a dus-o înapoi la Teasc, la mătuşa sa. Când a văzut în ce stare era copila, femeia a chemat ambulanţa, care a transportat-o la Spitalul de Urgenţă Craiova. Deşi fetiţa a susţinut că a fost agresată de mama sa şi de concubinul acesteia, probele strânse de poliţişti au arătat că minorul de 16 ani este agresorul.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, acesta a declarat în faţa anchetatorilor că nu a fost vorba de viol, pentru că fetiţa a fost de acord să întreţină cu el relaţii sexuale, însă, pus în faţa probelor, a recunoscut fapta comisă.

Victima, în grija DGASPC Dolj

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj au precizat că instituţia a fost anunţată în aceeaşi seară de medicii Spitalului de Urgenţă Craiova despre cazul fetiţei de nouă ani. „Marţi am fost sesizaţi de cadrele medicale ale Spitalului de Urgenţă Craiova despre faptul că a fost internată o fetiţă de nouă ani care susţinea că a fost agresată sexual de mama sa şi de concubinul acesteia cu un ştiulete. Ulterior, organele de anchetă au stabilit că altcineva a fost autorul“, a precizat Claudia Medeleţ, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Dolj.
Aceasta a mai spus că, în urma verificărilor, s-a stabilit că mama fetiţei nu îi poate oferi acesteia condiţiile materiale pentru dezvoltare şi creştere, dar şi că mai are un copil de un an şi patru luni care încă nu a fost declarat. În acest caz, DGASPC Dolj urmează să stabilească dacă fetiţa va fi dată în plasament la bunici sau dacă va fi dusă într-un centru al instituţiei. Între timp, copila va intra într-un program de consiliere specializată, pentru a fi ajutată să treacă peste trauma suferită. De asemenea, cel mai probabil, copilul cel mic va fi internat într-un centru maternal împreună cu mama sa. 

Arestat preventiv

Florentin Cătălin M. a fost reţinut de poliţiştii doljeni miercuri, minorul fiind prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Acesta din urmă a hotărât că probele strânse de poliţişti sunt suficiente şi a decis ca minorul să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au acceptat propunerea şi au emis pe numele lui Florentin un mandat pentru 20 de zile, pentru comiterea infracţiunii de viol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII