15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti pe pâine

Poliţişti pe pâine

Acţiunea „Cărăuşul“, organizată de poliţiştii doljeni de la Investigarea Fraudelor pentru depistarea transporturilor ilicite de mărfuri, a mai făcut două „victime“ – un doljean care transporta pâine fără documente legale şi altul care avea în maşină ţigări netimbrate.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au confiscat sâmbătă, în Murgaşi, aproape 300 de pâini şi autoutilitara cu care erau transportate, pentru că şoferul nu avea documentele legale de provenienţă şi transport.
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii au identificat şi oprit în trafic, pe raza comunei Murgaşi – Dolj, o autoutilitară condusă de Sică Băran, de 37 de ani, din localitate, care transporta în scop comercial 369 de pâini.
În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că pâinea a fost produsă de o societate din comuna Murgaşi şi urma să fie comercializată la mai multe unităţi de vânzare cu amănuntul din judeţul Dolj. Până când a fost depistat, Băran comercializase fără a întocmi documente legale de vânzare, la trei societăţi, cantitatea de 130 de pâini. Pentru că pentru 289 de pâini din cantitatea transportată şi identificată la momentul controlului nu existau documentele legale de provenienţă şi transport, societatea producătoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar poliţiştii au dispus şi confiscarea celor 289 de pâini şi a mijlocului de transport, o autoutilitară.
De asemenea, pentru că aveau expuse la vânzare diferite cantităţi de pâine livrate de către societatea comercială din Murgaşi, fără documente de provenienţă, cele trei firme la care Băran apucase să livreze marfa au fost sancţionate contravenţional, dispunându-se şi confiscarea contravalorii pâinii respective.

Ţigări de contrabandă descoperite la Brădeşti
                    
Tot sâmbătă, în baza unor date şi informaţii obţinute de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi de la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj, a fost identificat şi oprit în trafic pe DE 70, la intrarea în comuna Brădeşti, Marius Popescu, de 27 de ani, din Craiova, care transporta cu un autoturism 8.490 de pachete de ţigări care nu aveau aplicate timbre de marcaj fiscal. Din verificările poliţiştilor s-a stabilit că întreaga cantitate de ţigări aparţinea lui Florin Nicolae, de 37 de ani, din Craiova, acestea fiind achiziţionate în zona localităţii Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, urmând a fi comercializate pe piaţa „neagră“ din judeţul Dolj. Ţigările, în valoare de aproximativ 8.500 de euro, au fost ridicate şi predate Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj.

Confiscări

Acţiunea poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor pentru depistarea transporturilor de pâine fără documente legale a început pe 12 iulie, în ziua în care a intrat în vigoare noua legislaţie împotriva transporturilor ilicite de mărfuri, care le dă dreptul oamenilor legii să confişte şi maşinile cu care este cărată marfa. Până acum, poliţiştii doljeni au confiscat 13 maşini şi aproape 8.000 de pâini, care urma să fie vândute „la negru“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII