14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCăutat de doi câini antrenaţi în depistarea cadavrelor

Căutat de doi câini antrenaţi în depistarea cadavrelor

Constantin Velcev, copilul dispărut din staţiunea montană Rânca, este căutat începând de ieri-dimineaţă de doi câini antrenaţi în descoperirea cadavrelor, aduşi de la Sibiu.

Au trecut şase zile de la dispariţia fără urmă a lui Constantin Velcev, copilul de şapte ani din Techirghiol, venit la Rânca, în Gorj, cu bunicii săi materni. A fost căutat neîncetat de oamenii legii şi de voluntari, dar acţiunile nu au avut nici un efect. Investigatorii gorjeni au reconstituit luni seară traseul pe care micuţul l-ar fi putut parcurge atunci când a dispărut, de joi şi până luni fiind verificaţi peste 15 km. Luni seară, şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, s-a deplasat la Rânca şi a reuşit să afle mai multe informaţii despre Constantin Velcev, care, până acum, fuseseră ascunse de membrii familiei. Caragea a declarat că acest fapt a îngreunat căutările. Ieri, aria de căutare a copilului a fost restrânsă în baza noilor informaţii: „Am adus câinii specializaţi în depistarea cadavrelor, pentru că deja au trecut foarte multe zile. Din păcate, mama şi bunicii au ascuns unele informaţii de oamenii legii. Nu ne-au spus că minorul nu se putea deplasa pe distanţe mari, pentru că avea o deficienţă locomotorie, şi nici despre cea de vorbire. Varianta răpirii a picat pentru că în această perioadă nu a sunat nimeni să ceară o răscumpărare. Este posibil să se fi urcat în vreo maşină şi să fi ajuns în altă parte, în altă localitate. Acum, am luat în calcul varianta cea mai pesimistă, aceea a morţii copilului. O fi dat de vreun animal sălbatic, o fi căzut în vreo râpă. Aşteptăm să vedem ce rezultate are acţiunea de căutare. Sperăm să-l găsim în viaţă“.

Restrângerea ariei de căutare

Potrivit lui Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, poliţiştii iau în calcul varianta ca băiatul să nu mai fie în viaţă, acesta fiind şi motivul pentru care au adus cei doi câini. „Luni seară, s-a trecut la o nouă abordare în operaţiunile de căutare a lui Constantin Velcev. Au fost împărţiţi oamenii în mai multe echipe, coordonate de câte un membru al familiei copilului. Fiecare echipă a avut un sector de parcurs. Reconstituirea traseului pe care l-ar fi putut urma băiatul nu a durat mai mult de două ore. Cea mai lungă distanţă parcursă a fost de 800 de metri. Căutările se vor concentra astăzi pe aceste zone. De aceea, se ia în calcul şi varianta cea mai pesimistă, aceea ca minorul să nu mai fie în viaţă. Cei doi câini, special antrenaţi pentru depistarea unui cadavru de la distanţe foarte mari, au fost aduşi de la Centrul Chinologic din Sibiu şi vor căuta în zona Rânca“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Veniţi din Chişinău

Potrivit presei scrise constănţene, familia micuţului Constantin Velcev este originară din Chişinău. Tatăl, Feodor Velcev, a venit în România, la Constanţa, în anul 1991, unde şi-a câştigat traiul din afaceri. Diferenţa de vârstă dintre el şi Olga (de 30 de ani), mama lui Costea, este de 21 de ani. Cei doi au divorţat în urmă cu doi ani, copilul rămânând în grija mamei. Constantin Velcev nu este înscris nici la grădiniţă, nici la şcoală. Micuţul locuia în Techirghiol cu mama sa şi cu iubitul acesteia, Vasile Păduraru. Olga Velcev deţine un magazin în localitate, pe care l-a închis în momentul plecării în judeţul Gorj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII