12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBebeluş decedat în braţele mamei sale

Bebeluş decedat în braţele mamei sale

Poliţiştii din Olt anchetează cazul unui bebeluş de zece luni, din comuna Tătuleşti, care a fost adus luni după-amiază mort la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Ionuţ Marian Ene a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Slatina cu ambulanţa de la Scorniceşti, în jurul orei 16.00. „Din păcate, la sosirea în Serviciul de Urgenţe, copilul era decedat, medicii nemaiputând face decât să constate decesul“, a spus Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului din Slatina.
Mama copilului susţine că l-a hrănit şi apoi l-a lăsat singur în cameră câteva minute. Când s-a întors, l-a găsit căzut din pat, abia respirând. „I-am dat să mănânce şi după aia am ieşit afară, la toaletă. L-am lăsat singur în casă vreo 15 minute, n-am lipsit mai mult. Când a intrat soţul la el să vadă ce face, l-a găsit căzut. Era prins cu capul în jos, între tăblia patului şi alt mobilier. Abia respira“, a povestit femeia.
Disperaţi, cei doi au luat copilul şi au plecat cu o maşină de ocazie la dispensarul din comună. Spre ghinionul lor, acolo nu mai era nimeni. „Medicul de familie şi asistenta au program la dispensar până la ora 12.00. De la 12.00 încolo fac teren, merg în comună la copii, la bătrâni. Este un medic bun, dar s-a întâmplat să nu fie atunci la dispensar, era după 13.00“, a spus primarul comunei, Lucian Istrate.
Cei doi soţi au chemat ambulanţa, dar, până la sosirea acesteia, au plecat cu copilul spre spital. Pe drum s-au întâlnit cu ambulanţa, bebeluşul fiind preluat şi transportat la unitatea sanitară.  
Mama copilului spune că, în momentul în care a fost preluat de ambulanţă, micuţul nu mai respira. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. „Aşteptăm rezultatul necropsiei. Dacă se va constata că micuţul a murit din vina părinţilor, aceştia vor fi traşi la răspundere. Ei pot fi cercetaţi pentru neglijenţă“, a spus Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII