16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de apartamente fără apă

Sute de apartamente fără apă

Locatarii a două asociaţii de proprietari din Târgu Jiu au rămas timp de trei zile fără apă, din cauza datoriilor pe care le au către APAREGIO, societatea judeţeană de distribuire a apei.

Peste 250 de apartamente din Târgu Jiu au rămas trei zile fără apă din cauza datoriilor. La Asociaţia nr. 42 din cartierul Debarcader şi Asociaţia nr. 44 din zona Unirii – Siret s-au înregistrat restanţe mai vechi de 45 de zile, ce se ridicau la peste 50.000 de lei. APAREGIO mai păsuieşte o săptămână datornicii, însă aceştia nu vor scăpa de debranşare.
Directorul societăţii, Ion Popescu, a declarat că furnizarea apei a fost reluată ieri după-amiază datorită caniculei. Asociaţia nr. 42 mai are de achitat către APAREGIO 23.600 de lei, iar de la Asociaţia nr. 44 mai sunt de recuperat 2.500 de lei. În cel de-al doilea caz, suma poate fi considerată infimă, având în vedere că debranşarea s-a aplicat pentru două scări cu opt etaje.

Debranşările continuă

Din cauza restanţierilor, şi locatarii care şi-au plătit la timp utilităţile au rămas fără apă. „Este îngrozitor să nu ai apă pe timp de vară, mai ales că este atât de cald. Marţi, m-am trezit fără apă la robinet. Nu aveam nici măcar pentru gătit. Am cărat cu bidoanele de la ţară, pentru nevoile casnice. Pentru prepararea mâncării am cumpărat apă plată, deşi chiar nu eram dispusă să dau banii pe aşa ceva. Eu figurez cu plata datoriilor la zi şi bineînţeles că sunt nemulţumită. Nu mi se pare corect că mi s-a tăiat apa din cauza vecinilor care nu au grijă să achite la timp obligaţiile către asociaţie“, a spus un locatar.
O mare parte din locuitorii cartierului Debarcader au cărat apă de la o pompă stradală din apropiere. Din 26 iulie va mai fi debranşată de la reţea o asociaţie de locatari de pe strada Zambilelor. Datoriile pe care le înregistrează Asociaţia nr. 15  sunt mai vechi de 45 de zile, fapt ce determină debranşarea apartamentelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII