16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au împărţit posturile titularizabile în învăţământ

S-au împărţit posturile titularizabile în învăţământ

După prima zi a şedinţei publice de repartizare a candidaţilor pe posturile vacante titularizabile, acestea au fost ocupate în mare parte. Au rămas doar câteva catedre la educaţie fizică şi sport şi una la chimie.

Pentru cele 266 de posturi titularizabile scoase la concurs în acest an în judeţul Dolj, dintre care 180 pentru mediul rural, au participat la concurs 1.940 de candidaţi. În urma rezolvării celor 305 contestaţii depuse la cele 26 de discipline de concurs, 106 lucrări au primit, în urma recorectării, notă mai mare. 17 candidaţi care obţinuseră sub 7 au primit, în urma contestaţiei, notă de titularizare. În urma afişării rezultatelor, mulţi s-au arătat revoltaţi de faptul că aproximativ 100 de lucrări au primit un punctaj mai bun. „Am participat la concursul de titularizare din judeţul Dolj. A fost bătaie de joc… Nu am auzit să se întâmple aşa ceva nicăieri. La învăţători, în urma contestaţiilor, s-au mărit notele foarte mult! Este strigător la cer… Cei care au corectat lucrările la contestaţii au acordat câte un punct în plus. Ce s-ar fi întâmplat dacă toţi candidaţii ar fi depus contestaţii?“, a spus Elena T., una dintre candidatele la examenul de titularizare din acest an.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au precizat însă că numărul contestaţiilor este rezonabil, în şapte cazuri comisia fiind nevoită să scadă nota obţinută iniţial. În rest, notele au fost modificate cu maximum un punct. „Din acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a luat decizia ca din fiecare comisie de corectori să facă parte, obligatoriu, şi un inspector şcolar. Decizia de micşorare sau mărire a notelor candidaţilor a fost conformă regulamentului, în urma contestaţiilor candidaţii primind maximum un punct“, a spus Laura Mărunţelu, purtătoarea de cuvânt a ISJ Dolj.

Doar trei candidaţi la chimie au luat peste 7

Pe 22 iulie a avut loc şedinţa publică de repartizare a titularilor la următoarele discipline: biologie, chimie, educaţie fizică şi sport, geografie, istorie, fizică, matematică. Au fost ocupate 55 de locuri titularizabile. La biologie, cea mai mare notă de titularizare din acest an a fost 9,80, iar cea mai mică, 8,93. Cele trei locuri titularizabile scoase la concurs au fost ocupate, iar catedrele aparţin Şcolilor din Bistreţ, Unirea şi Orodel. La chimie au existat patru posturi titularizabile, însă doar trei dintre ele au fost ocupate. Cea mai bună medie obţinută de candidaţii pentru titularizare la chimie a fost 7,95. „Cel de-al patrulea post la chimie a rămas neocupat, deoarece restul candidaţilor nu au reuşit să obţină 7. La educaţie fizică şi sport s-au ocupat 33 de catedre titularizabile, cea mai mare medie fiind 9,90. Au rămas locuri libere titulare pe posturile pentru pregătire sportivă de specialitate“, a menţionat Laura Mărunţelu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. La disciplina fizică au existat doar trei catedre titularizabile, care au şi fost ocupate de candidaţii care au obţinut note între 9,20 şi 9,35. Şi cele şase catedre de geografie titularizabile, dintre care una în Calafat, iar restul în mediul rural, au fost ocupate de candidaţii care au luat note între 8,80 şi 9,80. Posturile titularizabile la istorie, pentru care a fost cea mai mare concurenţă în acest an – aproximativ 72 de candidaţi pe un loc, au fost obţinute de cei care au avut medii cuprinse între 8,90 şi 9,30. Şi cele patru catedre titularizabile de matematică, toate în mediul rural, au stârnit interesul în acest an, norocoşii care le-au ocupat obţinând medii foarte mari, între 8,80 şi 9,80.
Pe 25 iulie sunt programate detaşările, iar pe 27 şi 28 iulie – şedinţele de repartizare a suplinitorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII