17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

A ales moartea

Un agent de pază s-a aruncat în râul Olt, în timp ce se întorcea de la serviciu împreună cu colegii. Aceştia spun că bărbatul a ales moartea pentru că s-ar fi certat la telefon cu prietena sa.   

Un tânăr de 34 de ani, din Caracal, agent de pază la o firmă din Bucureşti, şi-a pus capăt zilelor ieri-dimineaţă. Marius Pistol s-a aruncat în râul Olt de pe podul rutier din Stoeneşti, în timp ce se întorcea de la serviciu împreună cu colegii săi. Aceştia se îndreptau către casă cu un microbuz de transport persoane. Pe pod, Marius i-a spus şoferului să oprească maşina pentru că se simte rău. S-a descălţat de pantofi şi a sărit în apă, sub privirile colegilor săi. „A zis că îi e rău, să oprim maşina. Am oprit, s-a descălţat şi a sărit în apă. Am intrat după el, dar nu l-am mai putut salva“, a spus unul dintre colegii tânărului. Aceştia povestesc că, înainte să coboare din maşină, Marius s-ar fi certat la telefon cu prietena. „Am fost sesizaţi că o persoană s-a aruncat în râul Olt. Din primele cercetări la faţa locului, se pare că bărbatul se întorcea de la serviciu. I-a cerut unui coleg să oprească maşina, motivând că îi e rău, a aruncat pantofii din picioare şi a sărit peste balustrada podului în apă. Din declaraţiile colegilor săi, se pare că acesta s-ar fi certat la telefon cu prietena“, a spus Grigoraş Cârciumaru, şeful Poliţiei Stoeneşti.

„Am purtat o discuţie paşnică“

Tânăra cu care Marius a vorbit la telefon înainte de a-şi pune capăt zilelor spune că nu îşi explică gestul acestuia şi că discuţia pe care a purtat-o cu el a fost liniştită. „Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat! Am vorbit cu el la telefon aproape o jumătate de oră. I-am povestit că miercuri seară am fost pe la nişte cunoştinţe şi stabiliserăm să ne întâlnim vineri (astăzi – n.r.). Nu ne-am certat deloc. Discuţia pe care am avut-o cu el la telefon a fost cât se poate de paşnică. El se întorcea de la serviciu. Mi-a spus că a băut nişte gin şi că îi e rău, iar eu i-am zis că nu trebuia să bea, că e foarte cald. Mă gândesc că s-a aruncat în apă ca să se răcorească, dacă a zis că îi e rău, şi s-a înecat, că motive să se omoare nu avea. Ne cunoşteam de mult timp, că stăm aproape unul de celălalt, dar eram împreună de câteva luni. El avea o relaţie serioasă cu altă fată, de mai mulţi ani. Ştiam de această relaţie, cu mine se întâlnea mai rar“, a povestit Ionica, iubita agentului de pază.

Căutări

Pompierii din Caracal au căutat trupul bărbatului până la lăsarea întunericului. „Acţionăm cu barca pneumatică şi o cange pentru a găsi trupul neînsufleţit al bărbatului. Căutările sunt îngreunate de faptul că în zonă sunt curenţi puternici, iar apa este foarte adâncă“, a spus maiorul Ion Nuncă, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal.
Militarii au cerut sprijinul scafandrilor din Dolj, pentru a-i ajuta să-l găsească pe bărbatul înecat. „Am făcut demersurile pentru ca o echipă de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj să vină în sprijinul pompierilor din Caracal, pentru a continua căutările. Aceştia vor ajunge la Stoeneşti, cel mai probabil, mâine (astăzi – n.r.)“, a spus Cristian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII